voetbalzone

Chelsea bereikt akkoord en heeft eerste zomeraanwinst al binnen

Noel Korteweg17 dec 2022, 12:55
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2022, 12:55
Advertentie

Chelsea en RB Leipzig zijn het eens geworden over de transfer van Christopher Nkunku, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. Alle documenten en contracten zijn ondertekend, waardoor niets een overgang van de 25-jarige Fransman naar Stamford Bridge nog in de weg staat. De ex-speler van Paris Saint-Germain en achtvoudig international van les Bleus maakt het huidige seizoen nog wel af bij Leipzig, alvorens hij in de zomer van 2023 officieel speler van Chelsea is.

De deal hing al een tijdje in de lucht, daar Nkunku eind september al verschillende medische tests onderging bij de Londenaren. Sindsdien onderhandelden Chelsea en Leipzig over de transfersom van de middenvelder annex aanvaller, wat moeizaam ging aangezien Nkunku zijn contract eind juni nog verlengde tot medio 2026. The Blues betalen naar verluidt meer dan de afkoopsom van zestig miljoen euro die in het contract van de Fransman staat.

De komst van Nkunku is de eerste grote transfer van Chelsea-manager Graham Potter sinds hij de scepter zwaait op Stamford Bridge. De Engelse oefenmeester volgde begin september de ontslagen Thomas Tuchel op, die niet op één lijn lag met clubeigenaar Todd Boehly en daardoor – in combinatie met de matige seizoenstart – het veld moest ruimen bij Chelsea. Potter begon goed met drie competitiezeges op rij, maar speelde in de laatste vijf Premier League-duels vóór de WK-break twee keer gelijk en incasseerde daarnaast drie keer een nederlaag.

Met de inkomende transfer van Nkunku is de eerste zomeraanwinst van komend seizoen in ieder geval al een feit voor Chelsea. De spelmaker, die in een van de laatste trainingen voor het WK geblesseerd raakte bij Frankrijk en het volledige eindtoernooi aan zich voorbij zag gaan, komt uit de jeugd van Paris Saint-Germain. Hij kwam in totaal tot 78 wedstrijden voor les Parisiens, alvorens hij in de zomer van 2019 voor dertien miljoen euro naar Leipzig vertrok. Nkunku kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten, al wordt hij in Duitsland voornamelijk gebruikt als valse spits.

Bezig met laden …