voetbalzone

Chelsea bereikt akkoord over ‘afkoopsom van 10,8 miljoen euro’

Gijs Freriks26 okt 2018, 22:40
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2018, 22:40
Advertentie

Antonio Conte kan weer op zoek naar een club. Onder meer Mediaset meldt dat de manager met Chelsea een akkoord heeft bereikt over de afwikkeling van zijn contract. De zaak werd vrijdag in de rechtbank in Londen beklonken.

Chelsea zette de 49-jarige Conte in juli op non-actief en ging in zee met Maurizio Sarri. De advocaten van the Blues zijn vervolgens met Conte gaan praten over de afwikkeling van diens doorlopende contract. De Italiaan had immers recht op een ontslagvergoeding van naar verluidt ongeveer 10,8 miljoen euro, zo schreven Engelse en Italiaanse media.

Het is onduidelijk of de huidige nummer drie van de Premier League Conte dat bedrag ook gaat uitbetalen, maar zeker is wel dat er een compromis is bereikt. Zodoende kan Conte elders aan de slag en het heeft er alle schijn van dat hij de nieuwe coach wordt van Real Madrid. Mediaset claimt namelijk dat Conte ‘een mondeling akkoord’ heeft bereikt met Real.

Voorzitter Florentino Pérez is ontevreden over de prestaties van Julen Lopetegui en overweegt hem naar verluidt te ontslaan wanneer Real Madrid El Clásico verliest van Barcelona. Naast Conte zingen overigens ook de namen van Santiago Solari en Gutí rond in het Santiago Bernabéu.

Bezig met laden …