voetbalzone

‘Chelsea betrekt na veel vijven en zessen Van Ginkel in deal’

Erik van Dam10 jul 2015, 00:00
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2015, 00:00
Advertentie

Het lijkt erop dat Chelsea toch zijn zin krijgt. De kampioen van Engeland liet Petr Cech naar concurrent Arsenal vertrekken en had al langer zijn zinnen gezet op Asmir Begovic als opvolger. De Bosnische doelman moet de concurrentie aangaan met Thibaut Courtois, maar zijn club Stoke City bleek een hele taaie onderhandelingspartner. Pas nu Chelsea besloten heeft Marco van Ginkel in de deal te betrekken, is er ruimte ontstaan.

voetbalzone

De Daily Mirror geeft aan dat Chelsea een bedrag van elf miljoen euro op tafel legt voor de overname van Begovic. Daarbij wordt middenvelder Van Ginkel een jaar lang afgestaan aan Stoke City. Vorig seizoen was de 22-jarige Nederlander op huurbasis actief bij AC Milan en nu mag hij het dus een heel seizoen laten zien in de Premier League. Stoke eindigde vorig seizoen als negende in de Engelse competitie.

Stoke-trainer Mark Hughes wil dat Van Ginkel zo snel mogelijk in het vliegtuig stapt naar Singapore, waar de club zich voorbereidt op het seizoen dat eraan komt. Chelsea bood eerst Nathan Aké aan, maar hem hoefde Stoke niet. Men zei ook ‘nee’ tegen Patrick Bamford en Nathaniel Chalobah en Chelsea wilde juist weer niet dat Ruben Loftus-Cheek afstaan. Pas toen Van Ginkels naam viel, waren beide partijen tevreden. Ook Dick Advocaat en Steve McClaren waren geïnteresseerd, maar zij vissen achter het net.

Bezig met laden …