voetbalzone

Chelsea bevestigt sensationele terugkeer van clubicoon Frank Lampard

Tom Rofekamp06 apr 2023, 14:44
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2023, 14:44
Advertentie

Frank Lampard maakt het seizoen definitief af als interim-manager bij Chelsea, zo bevestigen de Londenaren via de officiële kanalen. Het clubicoon tekent een contract tot het einde van het seizoen bij the Blues. Chelsea gaat ondertussen verder zoeken naar een oplossing voor de lange termijn. Lampard stond tussen 2019 en 2021 ook al aan het roer op Stamford Bridge. Eerder dit seizoen werd hij nog ontslagen als trainer van Everton.

Chelsea maakte zondag bekend na slechts zeven maanden te breken met Graham Potter. De Engelsman, die Thomas Tuchel in september opvolgde als hoofdtrainer, zou voorlopig vervangen worden door assistent Bruno Saltor. Het leek, afgaande op het statement, dat Saltor het seizoen af zou maken als eindverantwoordelijke, maar dat is dus niet het geval. Het is Lampard die met Chelsea, dat op dit moment op de elfde plaats staat in de Premier League, de weg omhoog moet gaan inzetten.

Todd Boehly en Behdad Eghbali, die het beleid bepalen bij de Londenaren, zijn verheugd met de terugkeer van de manager op Stamford Bridge. “We zijn ontzettend blij dat we Frank terug kunnen verwelkomen. Terwijl we de zoektocht naar een permanente manager voortzetten, willen we onze club en de supporters een stabiel plan voor de rest van het seizoen geven. We willen onze kansen op succes vergroten en Frank bezit alle eigenschappen en kwaliteiten die we nodig hebben.”

De namen van Luis Enrique en Julian Nagelsmann passeerden al de revue wat betreft nieuwe permanente managers van Chelsea. Eerstgenoemde is werkloos sinds zijn ontslag bij de Spaanse bond begin december, terwijl Nagelsmann eind vorige maand zijn congé kreeg bij Bayern München. Sky Sports voegt ook Mauricio Pochettino (werkloos), Rúben Amorim (Sporting Portugal), Oliver Glasner (Eintracht Frankfurt) en Luciano Spalletti (Napoli) aan het rijtje namen toe.

Lampard werd in juli 2019 voor het eerst eindverantwoordelijk bij Chelsea, nadat hij bij Derby County zijn eerste stappen had gezet in het trainersvak. In zijn debuutseizoen gidste de oud-middenvelder zijn club naar een vierde plek in de Premier League, terwijl hij ook nog te kampen had met een ingaand transferverbod. Het seizoen daarop belandde Chelsea echter in vrije val, waarop Lampard de zak kreeg. Niet lang daarna nam hij het roer over bij Everton, waar het net geen jaar later einde verhaal was.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …