voetbalzone

Chelsea bezorgt zilversmid 80 uur reparatiewerk na teruggave FA Cup

Erik van Dam11 mei 2013, 07:32
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2013, 07:32
Advertentie
/

Zaterdag spelen Manchester City en Wigan Athletic op Wembley de finale van één van misschien wel ’s werelds mooiste bekertoernooi: de FA Cup. The Citizens en the Latics hopen vurig de fonkelende beker te winnen. Dát de beker weer fonkelt is mede te danken aan meesterzilversmid Kevin Williams. Die heeft tachtig uur werk gehad aan het herstellen van de FA Cup.

De Daily Mail schrijft zaterdag dat Chelsea, dat vorig jaar de beker won, een nogal gehavende FA Cup overhandigde aan de zilversmid. De Engelse bond staat de winnaar van de beker altijd toe het origineel één jaar te houden; zodra de nieuwe finale eraan komt, moet de club de prijs weer netjes inleveren bij de smid. Chelsea overhandigde de beker echter met meerdere deuken en schrammen, hetgeen Williams nog tachtig uur aan werk opleverde in de dagen voor zaterdag.

“Hij was behoorlijk beschadigd, ik denk dat iedereen er graag een stukje van wilde. Herstellen en polijsten kostte dit jaar tegen de tachtig uur, normaal gesproken ben je er zo’n veertig kwijt. Gelukkig zal iedereen ‘m weer herkennen als de FA Cup”, zegt Williams. “Het begint al een oud ding te worden, dus repareren doen we heel voorzichtig.”

Bezig met laden …