Chelsea boekt dankzij Kanté nipte zege op Selhurst Park

Chris Meijer30 dec 2018, 13:51
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2018, 13:51

Chelsea is erin geslaagd om zijn laatste wedstrijd van 2018 te winnen. The Blues waren op Selhurst Park nipt te sterk voor Crystal Palace: 0-1. N’Golo Kanté verzorgde vijf minuten na rust het enige doelpunt van de wedstrijd en zorgt er zo voor dat het gat tussen Chelsea en koploper Liverpool wordt teruggebracht tot elf punten.

Chelsea rekende op boxing day af met Watford, dat dankzij een dubbelslag van Eden Hazard met 1-2 verslagen werd. Op Selhurst Park had Maurizio Sarri twee wijzigingen doorgevoerd in zijn basiself: Ross Barkley en Olivier Giroud stonden aan de aftrap ten koste van Mateo Kovacic en Pedro. Chelsea, dat voorafgaand aan de wedstrijd tegen de stadgenoot een achterstand van veertien punten had op koploper Liverpool, had in de eerste helft duidelijk het beste van het spel.

Dat overwicht resulteerde in mogelijkheden voor Antonio Rüdiger, Kanté en Jorginho. Willian en Barkley waren in de eerste helft het dichtst bij de openingstreffer. Een vrije trap van de Braziliaan belandde op de paal, terwijl de middenvelder vanuit een hoekschop met een soort omhaal het aluminium raakte. Aan de andere kant verijdelde Barkley een gevaarlijke aanval van Crystal Palace, waarvan Wilfried Zaha het eindstation had kunnen zijn.

Vijf minuten na rust brak Chelsea de ban. Een fraaie pass van David Luiz bereikte Kanté, die na een goede loopactie vrij opdook in het strafschopgebied en Crystal Palace-doelman Vicente Guaita verschalkte. Ondanks dat the Blues ook in de tweede helft het overwicht hadden, verzuimde de formatie van Sarri door te drukken. Het bood Crystal Palace de kans om in een slotoffensief nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker, al leidde dat niet meer tot grote kansen. Chelsea hield zo stand en trok een minimale overwinning over de streep op bezoek bij the Eagles.