voetbalzone

‘Chelsea bood mij een nieuw contract aan, maar ik wilde zelf weg’

Gijs Freriks06 okt 2014, 18:40
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2014, 18:40
Advertentie

David Luiz maakte afgelopen zomer voor circa 49 miljoen euro de overstap van Chelsea naar Paris Saint-Germain, maar de Londenaren wilden de verdediger annex middenvelder aanvankelijk helemaal niet kwijt. De Braziliaan kon zijn verbintenis op Stamford Bridge zelfs verlengen, zo verklapt hij in gesprek met Globo Esporte.

voetbalzone

“Chelsea bood mij een nieuw contract aan, maar het was mijn eigen keuze om naar Parijs te vertrekken”, aldus Luiz. “Ik was tevreden met het plan dat PSG voor mij in petto had en ik denk dat ik op geen beter moment had kunnen transfereren. Ik was erg gelukkig bij Chelsea en heb daar twee Europese titels en de FA Cup gewonnen. Maar nu speel ik voor een andere topclub en ik geniet hier enorm.”

Luiz won met Chelsea in het seizoen 2011/12 de Champions League en hij is datzelfde toernooi met zijn nieuwe werkgever goed gestart. Tegen Ajax werd gelijkgespeeld en van Barcelona werd gewonnen. PSG gaat daardoor na twee speelronden aan kop in Group F: “We willen de Champions League winnen, dat is ons plan. We hebben geweldige spelers, een toptrainer en dit is een fantastische club.”

Bezig met laden …