voetbalzone

Chelsea-doelwit Jones staat lang buitenspel met knieblessure

Peter Nusselder18 dec 2010, 18:40
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2010, 18:40
Advertentie

Verdediger Phil Jones van Blackburn Rovers moet zich mogelijk nu al gaan richten op het volgende seizoen: de talentvolle stopper raakte zaterdag in de Premier League-wedstrijd tegen West Ham United (1-1) ernstig geblesseerd aan zijn knie en moet aan het gewricht geopereerd worden.

Voor het herstel na de ingreep staat normaliter ongeveer vijf maanden, hetgeen zou betekenen dat Jones de rest van het seizoen uitgeschakeld zou zijn. Interim-trainer Steve Kean vreest ook het ergste. “Ik denk dat we Phil Jones voor een langere periode kwijt zullen zijn”, vertelde de coach na afloop aan BBC Sport. “Het is een ernstige knieblessure en dat kan wel vijf maanden duren. Het is vreselijk.”

De achttienjarige verdediger had zich juist in de kijker gespeeld bij Chelsea en stond naar verluidt op het verlanglijstje van de Engelse grootmacht. Jones kwam zaterdag als invaller in het veld tegen West Ham, maar moest tien minuten later alweer naar de kant, nadat hij verkeerd terechtkwam na een duel met Carlton Cole. Bij Rovers kwamen ook Jason Roberts en Christopher Samba niet ongeschonden uit de strijd.

Bezig met laden …