Chelsea doet goede zaken met zege op Old Trafford

Thijs Post05 mei 2013, 18:51
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2013, 18:51

Manchester United is al zeker van de titel in Engeland, maar achter the Red Devils is de strijd hevig. Manchester City lijkt met plek twee aan de haal te gaan, maar voor de overige twee plekken die recht geven op Champions League-voetbal zijn nog drie ploegen in de race. Tottenham Hotspur en Arsenal wonnen zaterdag van respectievelijk Southampton en Queens Park Rangers, een dag later noteerde Chelsea op Old Trafford ook een driepunter. De kampioen werd met 0-1 verslagen door een doelpunt van Juan Mata: extreem belangrijke punten voor het ambitieuze Chelsea.

/

Nu is het niet makkelijk om te winnen van de ploeg van manager Sir Alex Ferguson, maar Chelsea is wel de minst favoriete tegenstander van United in de Premier League. De Londenaren wonnen al dertien keer van Manchester United en er is ook geen tegenstander die in Engeland vaker scoorde tegen United. Chelsea deed dat voorafgaand aan deze wedstrijd 55 keer. The Blues kregen ook een aantal aardige mogelijkheden op Old Trafford: de wedstrijd kon gezien de kansen beide kanten op, maar in de eerste helft was Chelsea de betere ploeg.

Demba Ba, Mata en Oscar stichtten gevaar namens de bezoekers. De grootste mogelijkheid was voor laatstgenoemde: keeper Anders Lindegaard, die van Ferguson de voorkeur kreeg boven David de Gea, tikte zijn inzet via de paal uit het doel. De beste kans voor United kwam op naam van Robin van Persie, die vlak voor de onderbreking rakelings langs de verkeerde kant van de paal van de goal van Petr Cech schoot.

/

Na de rust vielen er minder noemenswaardige momenten te noteren. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld en beide trainers begrepen dat er nieuwe impulsen nodig waren om het duel weer tot leven te brengen. Zo bracht Ferguson naast Alexander Büttner ook Wayne Rooney het veld in, terwijl Fernando Torres van Rafael Benítez mocht proberen om het net te vinden. Het bracht in ieder geval wat leven in de brouwerij, al hadden de ingewisselde spelers weinig te maken met de eerstvolgende kansen. Het was Chelsea-middenvelder Mata, die al vanaf de aftrap op het veld stond, die met een mislukte kopbal (kwam net wat lengte tekort) voor het gevaar zorgde.

Pas vijf minuten voor tijd ontbrandde het duel pas echt. Mata maakte er na een vlugge aanval 0-1 van, al klaagde men bij Manchester United dat er een overtreding werd gemaakt op Rooney. In de minuut na de treffer ging Rafael hard door op David Luiz en de verdediger van Manchester United ging met een directe rode kaart van het veld. In de absolute slotfase werd Nathan Aké nog het veld ingebracht door Benítez. Met de drie punten komt Chelsea op een totaal van 68 punten, drie meer dan Tottenham Hotspur (vijfde op de ranglijst). Arsenal volgt met 67 punten, maar the Gunners hebben een wedstrijd meer gespeeld.