Chelsea en Blackburn melden zich na knotsgekke duels in kwartfinale

Erik van Dam26 okt 2011, 23:39
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2011, 23:39

Het had wat tijd nodig, maar ook Chelsea en Blackburn Rovers hebben zich woensdagavond bij de kwartfinalisten in de Carling Cup gemeld. The Blues en the Rovers Na negentig minuten stond het 1-1 op Goodison Park en 2-2 op Ewood Park. Daniel Sturridge trad echter op als reddende engel bij Chelsea, terwijl Gaël Givet zich tot held van gans Blackburn kroonde.

/

Everton - Chelsea 1-2 (na verlenging)
Chelsea hield woensdagavond met tien man een voorsprong in handen tot kort voor tijd. De Londenaren schrokken vroeg wakker, toen Louis Saha een listig schot loste. De eerste de beste tegenaanval leverde de best denkbare mogelijkheid op, toen John Heitinga zich vergreep aan Josh McEachran en een strafschop tegen kreeg. Nicolas Anelka nam die echter niet geconcentreerd genoeg en schoot naast. Desondanks grepen the Blues nog voor rust de voorsprong. Salomon Kalou, die aast op een vertrek uit Londen nadat André Villas-Boas hem geen garanties over speeltijd heeft kunnen geven, brak de score in de 39ste minuut open. De ex-Feyenoorder schoot niet eens zo sterk in, maar doelman Jan Mucha grabbelde hopeloos en gunde Chelsea zo de voorsprong.

Anelka vergat er pardoes 0-2 van te maken en Sylvain Distin liet op zijn beurt na de stand weer gelijk te trekken. Na een uur leek Chelsea zich stevig in de vingers te snijden; Ross Turnbull, die toch al een barre en boze wedstrijd keepte, bracht Tim Cahill naar de grond en mocht met rood inrukken. Petr Cech, die rust kreeg tegen Everton, moest er alsnog inkomen en groeide direct uit tot de held door tot tweemaal toe de inzet van Leighton Baines te keren. De Tsjech redde eveneens op een poging van Diniyar Biliyaletdinov en zag Royston Drenthe nog over schieten. Een paar minuten voor tijd kopte Saha verdiend de 1-1 tegen de touwen op aangeven van Chris Coleman, kort tevoren ingevallen.

Door de late treffer van Saha moest er een verlenging aan te pas komen, om te beslissen wie verder zou gaan in de Carling Cup. Daarin gebeurde nog het nodige. Ryan Bertrand voorkwam een schietkans voor Saha en terstond zette Chelsea de tegenaanval in. Daarbij kwam Daniel Sturridge in kansrijke positie, maar voorkwam Distin met een sliding dat de aanvaller tot scoren kwam. Drenthe moest er na 108 minuten af met zijn tweede geel, voor een overtreding op Bertrand. Anelka, de man die al een penalty had gemist, vervolgde zijn pechavond met een schot op de paal. Met nog zes minuten te gaan in de verlenging zorgde Sturridge eindelijk voor verlossing; hij tikte binnen nadat doelman Mucha een schot van Florent Malouda niet onder controle kreeg.

/

Blackburn Rovers - Newcastle United 4-3 (na verlenging)
Spektakel genoeg op Ewood Park bij het treffen tussen Blackburn Rovers en Newcastle United. De thuisploeg leek eenvoudig door te bekeren, toen er na negentig minuten een 2-0 tussenstand op het bord stond, dankzij doelpunten van Rubén Rochina en Aiyegbeni Yakubu. Tim Krul was bij beide treffers kansloos, maar zag Newcastle in de blessuretijd voor een klein wonder zorgen, door tweemaal te scoren. Danny Guthrie bracht de spanning terug in het duel, waarna Yohan Cabaye even later voor een onverwachte verlenging zorgde.

In de extra speeltijd kwam Blackburn opnieuw op voorsprong. Morten Gamst Pedersen liet Krul opnieuw kansloos, ditmaal door een directe vrije trap prachtig binnen te schieten, maar ook deze voorsprong kon niet verdedigd worden door Newcastle. Per Lovenkrands verdiende een penalty en benutte die zelf, waarna een strafschoppenreeks in het verschiet lag te liggen. Op deze knotsgekke avond viel er in de 120ste minuut echter alsnog een doelpunt: Givet kopte Blackburn met een snoekduik naar de volgende ronde.