voetbalzone

Chelsea en Liverpool ontlopen elkaar in halve finale FA Cup

Bart Kruyt18 mrt 2012, 18:40
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2012, 18:40
Advertentie

Chelsea en Liverpool hebben zich zondag geplaatst voor de halve finale van de FA Cup, maar komen elkaar nog niet tegen in deze fase van het toernooi. De loting wees uit dat the Blues en the Reds elkaar ontlopen: Chelsea speelt tegen de winnaar van het duel Tottenham Hotspur-Bolton Wanderers, terwijl Liverpool het opneemt tegen de winnaar van Everton-Sunderland.

Zaterdagmiddag stonden Everton en Sunderland al tegenover elkaar op Goodison Park, maar dit duel eindigde in een gelijkspel. Binnenkort zullen de twee ploegen elkaar daardoor opnieuw tegenkomen, dan in het Stadium of Light. In de competitie won Liverpool dit seizoen twee keer van Everton, maar tegen Sunderland werd in twee duels maar een punt gepakt.

Tottenham Hotspur en Bolton Wanderers moeten ook nog op herhaling. Dit bekerduel werd zaterdag bij een 1-1 tussenstand gestaakt, omdat middenvelder Fabrice Muamba van Bolton een hartaanval kreeg. Chelsea won dit seizoen al twee keer ruim van Bolton en speelde pas een keer tegen Tottenham: deze wedstrijd eindigde in 1-1. De halve finales worden gespeeld op 14 en 15 april.

Bezig met laden …