voetbalzone

Chelsea-fans vragen club om uitleg: 'Verkoop Mata zou verschrikkelijk zijn'

Matthijs van Laar18 jul 2013, 15:32
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2013, 15:32
Advertentie

Chelsea ontkende woensdag ten stelligste dat het Juan Mata heeft aangeboden als ruilwaar voor Wayne Rooney, maar enkel de suggestie al heeft de achterban op zijn achterste poten doen staan. Het Chelsea Supporters Trust (CST) roept de club dan ook op om af te zien van een eventuele verkoop van de Spaans international, mocht dat in de planning van de clubleiding liggen.

/

Volgens de BBC zou Chelsea David Luiz of Juan Mata plus nog een geldbedrag hebben geboden op Rooney. Het nieuws werd echter snel ontkracht door the Blues, die wel toegaven in de markt te zijn voor de spits van Manchester United. “Ik denk dat de meeste Chelsea-supporters het verschrikkelijk zouden vinden als Mata onderdeel uit zou maken van een ruildeal. Hij is de afgelopen twee seizoenen onze beste speler gebleken en heeft de meeste assists achter zijn naam staan in de Premier League”, zegt woordvoerder David Chidgey van het CST.

“Ondanks zijn kleine gestalte is hij een echte leider. Hij voert aan door het juiste voorbeeld te geven. Hij is daarnaast slim en welbespraakt en heeft overduidelijk hart voor de club. Eerlijk gezegd kan ik me dan ook niet voorstellen dat de club van hem af wil. En wat betreft David Luiz: ik weet dat er fans zijn die hem zijn foutjes niet in dank afnemen, maar ook hij houdt van de club. Hij wordt genoemd als onze nieuwe aanvoerder. Ik snap dan ook niet zo goed waar deze geruchten vandaan komen.”

Bezig met laden …