voetbalzone

'Chelsea gaat met miljoenen van Luiz voor komst Pogba'

Bart Kruyt24 mei 2014, 18:26
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2014, 18:26
Advertentie

David Luiz gaat van Chelsea naar Paris Saint-Germain en volgens de Britse media betalen de Fransen ongeveer 49 miljoen euro voor de Braziliaan. Mocht dat bedrag kloppen, dan wordt Luiz de duurste verdediger aller tijden én heeft Chelsea weer wat geld voor een nieuwe topaankoop. Het speculeren over nieuwe aanwinsten voor the Blues is inmiddels in volle gang.

voetbalzone

José Mourinho wil een nieuwe topspits hebben, maar is ook op zoek naar versterking voor het middenveld. In de tabloids wordt nu beweerd dat Chelsea een bod wil gaan uitbrengen op Paul Pogba, het 21-jarige toptalent van Juventus. De Fransman wordt ook in verband gebracht met PSG, Real Madrid en Manchester City, maar krijgt dus mogelijk de kans om naar Londen te verhuizen.

Het contract van Pogba in Turijn loopt nog twee jaar door en Juventus wil deze verbintenis graag verlengen. Vooralsnog zit er echter weinig schot in de zaak en Pogba weet dat hij bij Chelsea een stuk meer zou kunnen verdienen. De middenvelder speelde in Engeland al voor Manchester United, maar vertrok daar wegens het gebrek aan speelminuten. Hij heeft er nu twee seizoenen bij Juventus opzitten.

Pogba staat volgens de Daily Telegraph op een lijstje met drie middenvelders: Paulinho van Tottenham Hotspur en Koke van Atlético Madrid zijn de andere kandidaten om Luiz op te volgen. Luiz is van nature eigenlijk een verdediger, maar Mourinho gebruikte de Braziliaan vooral als defensieve middenvelder. Voor de spitspositie is en blijft Diego Costa van Atlético de belangrijkste kandidaat.

Bezig met laden …