Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea gaat ontsnappingsclausule in contract van aanvaller van Barcelona lichten

Laatste update:

Chelsea gaat zich ook deze zomer weer flink roeren op de transfermarkt. The Blues zijn ver gegaan voor de komst van de Braziliaanse tienersensatie Estevão Willian en Aston Villa-talent Omari Kellyman en willen nu ook Marc Guiu van FC Barcelona inlijven.

Volgens Fabrizio Romano is Chelsea op dit moment in onderhandeling met de entourage van de achttienjarige spits van Barça. De Londenaren zijn bereid om de ontsnappingsclausule van zes miljoen euro in het contract van Guiu te lichten.

De aanvaller was het afgelopen weekend ook in gesprek met Bayern München, maar Chelsea lijkt op dit moment de beste papieren te hebben om Guiu in te lijven. Barça deed hem ook een nieuw contractvoorstel, echter hebben de Catalanen momenteel nog geen reactie op dat aanbod ontvangen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Guiu speelde tot nog toe 7 officiële duels in de hoofdmacht van Barcelona. Mede door de enorme concurrentie van Robert Lewandowski en Vitor Roque kwam hij nog niet verder dan 187 speelminuten. Guiu kende in oktober vorig jaar wel een droomdebuut, toen hij zijn club als invaller een 1-0 zege bezorgde tegen Athletic Club. Hij stond op dat moment nog geen minuut op het veld.

Estevão en Kellyman


Chelsea verzekerde zich afgelopen zaterdag al van de komst van het tienertalent Estevão. Volgens Fabrizio Romano betaalt de club 34 miljoen euro voor de zeventienjarige aanvaller, maar door bonussen kan dat bedrag zelfs oplopen tot ruim zestig miljoen euro. Estevão tekende een contract tot medio 2033 en maakt pas in de zomer van 2025 de overstap naar Stamford Bridge.

Met Kellyman hebben de Londenaren een ander talent wel al zo goed als binnen voor komend seizoen. De achttienjarige aanvallend ingestelde middenvelder komt voor zo'n 22 miljoen euro over van Aston Villa en tekent een contract tot 2030, met optie voor nog een jaar. Die deal staat overigens los van de transfer van Ian Maatsen, die voor zo'n veertig miljoen euro de omgekeerde weg bewandelt.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Chelsea fan moet je toch wel de tijden van Abramovich missen zeggen... Met dit beleid wordt Chelsea alleen maar een middenmoter in Premier League. Zonde, want met Chelsea in de top wordt de Premier League een stuk aantrekkelijker.

24 juni 2024 om 12:44

Onder Abramovic zijn er ook veel absurde beslissingen genomen op transfergebied maar uiteindelijk deden we toch wel jaarlijks mee om de prijzen. Nu de Amerikanen er zitten schaam je je dood om Chelsea fan te zijn. Het zogenaamde beleid gaat nergens over, alles wat los en vast zit wordt gekocht en er gaat ontzettend veel geld de club uit voor nietszeggende jonge spelers. Het ergste is nog dat zo'n Boehly zonder schaamte roept dat die jonge spelers een investering zijn en alleen maar meer waarde kunnen worden, wat weer aangeeft dat die man geen enkel idee heeft hoe het in de voetballerij gaat. Financieel gaat het ook steeds slechter met de club, zo slecht dat je allerlei vage constructies moet bedenken om je verliezen een beetje te dekken. Wordt tijd voor een onderzoek en gepaste straffen.

24 juni 2024 om 13:34

Chelsea deed dit onder Abra ook al. Enorm veel jeugdspelers halen, de meerderheid verhuren en weer verkopen zonder of met weinig minuten in het 1ste. Niks nieuws..

24 juni 2024 om 15:17

Abra combineerde het wel met wereldspelers beetje domme vergelijking als je boehly en abra wilt vergelijken.

ongelofelijk, mijn mooie cluppie wordt naar de filistijnen geholpen. Weer een jaar 0 kans op prijzen op deze manier. Talent inkopen is goed, maar directe versterkingen zijn er nodig. Nu wel "gelukkig maar" 6 voor een 18-jarige. Maar we komen directe kwaliteit te kort, zien ze dat niet in? Wie zet dit beleid naar dit jaar nog door??

Estevao toptalent die de domste keuze maakt die hij kon maken. We zullen zien of hij zijn belofte zal inlossen. Engeland en Chelsea vooral is voor mij in ieder totaal niet de weg die hij zou moeten bewandelen.

24 juni 2024 om 13:04

Baal er enorm van dat Barcelona niet alles op alles zette op Estevao.. nu weet ik dat hij een andere positie speelt dan Roque, maar dit is een talent van de buitencategorie, die had ik nooit laten lopen. Als dat betekende dat het geld van Roque naar Estevao moest gaan, dan was dat maar zo.

Nu is hij de komende 5 jaar volstrekt onhaalbaar waarschijnlijk. Wat doodzonde is.

24 juni 2024 om 13:19

Estevao is een gigantisch talent maar speelt ook op dezelfde positie als Yamal. Waarom dan voor 60 miljoen zo'n speler halen? Dan kan je je beter op de andere flank focussen. Roque heeft tijd nodig maar is echt wel een prima speler. En die speelt op een andere positie dan Estevao.

24 juni 2024 om 13:54

Estevao bij Barca is de komende jaren overbodig. Barcelona heeft daar nu zelf een toptalent rondlopen uit La Masia. Als Yamal in de toekomst net zoals Messi laat zien dat hij ook scorend vermogen heeft zou hij eventueel als Trequartista kunnen spelen en dan kun je altijd weer kijken naar een rechtsbuiten. Estevao wordt wel bestempeld als een talent van de buitencategorie zoals Endrick. Echter ben ik bang dat hij i.t.t. Endrick zo een foutieve keuze heeft gemaakt qua land, competitie en club, dat ik betwijfel of het wel wat gaat worden. Je zou zeggen als je echt zo uitzonderlijk bent vast wel, maar Brazilianen aarden (vooral op zo een jonge leeftijd) toch echt beter in Zuid-Europa. Portugal/spanje was een betere keuze geweest.

Barca kan liever gaan voor Nico Williams op links. Ben benieuwd. Deco schijnt echt een voorkeur te hebben voor Luis Diaz. Enerzijds snap ik dat wel: Nico en Yamal zijn echt broekies. Diaz is 27, heeft meer ervaring en heeft bij Liverpool al ervaren wat het is om op het hoogste niveau te spelen. Maar of Barca hem kan losweken bij Liverpool vraag ik me oprecht af.

Benieuwd hoe het overigens met die Nike deal ervoor staat.

24 juni 2024 om 13:55

Rodrygo is een linksbuiten, net als Vinicius. Toch werden ze samen gehaald naar Real Madrid en speelt Rodrygo prima vanaf rechts. Zoiets kan met Estevao ook. Verder kan Estevao ook als valse spits uit de voeten.

Normaal zou ik ook niet zo snel een tweede talent halen op rechtsbuiten, echter is Estevao zo bizar getalenteerd dat ik vermoed dat hij ook op links naar de wereldtop toe kan groeien.

26 juni 2024 om 12:05

Barca kan hun aandacht nu verleggen naar Gabriel Mec. Estevao is meer een dribbelaar met een schot en steekpass. Speelt efficient en zakelijk, Gabriel Mec is net als Neymar en Ronaldinho een entertainer. Misschien dat ze de boot nu niet missen.

Chelsea kan zo vaak als ze willen hun eigen grond verkopen aan zichzelf. Spelers verkopen met een boekhoudkundige hoge waarde. Clubs over de hele wereld overnemen en daar de dure jonge spelers stallen. Maar zolang op het veld geen resultaten worden behaald en sportief minder gaat. Dan haal je nooit de echte topversterkingen. Olise heeft Chelsea onlangs afgewezen en gaat naar Bayern.
Van mij mogen ze nog een miljard uitgeven. Gaat niet helpen.

Als je zoveel talenten koopt zullen er vast een aantal ontwikkelen en slagen maar die jonge gasten hebben toch ook ervaren mannen om zich heen nodig om te groeien. En ook als je om de prijzen wilt spelen zal er toch ook wel op elke Linie een topper moeten komen ipv een talent.

Ik heb er geen woorden meer voor om eerlijk te zijn. Olise, Sesko, Osimhen, Vlahovic, Williams en ga maar door waren niet nodig en zoals verwacht komen we uit bij een jeugdspeler die nog nauwelijks minuten gemaakt heeft..

Ik ga me er maar bij neerleggen dat we zullen moeten wennen aan die zesde plaats als hoogtepunt. Het beleid is om te huilen en ik zie het niet snel beter worden, het enige ietepieterige kleine goede wat ik over deze transfer te zeggen heb is dat het hier gaat om een transfer van 6 miljoen euro..

Hoe groot is de selectie van Chelsea wel niet op dit moment?, ze blijven maar kopen

Jammer dat hij weg gaat, maar het is geen toptalent in mijn ogen. Dus ik baal er niet heel erg van. Is wel een Premier league spits in mijn ogen (uiteraard qua type, nog niet qua niveau). Hij is snel, vrij lang en sterk en werkt heel erg hard voor het team. Ik gun hem het beste, jammer dat hij voor een Chelsea kiest. Dat is nou niet echt een team dat bekend staat om het doorontwikkelen van buitenlandse talenten, en al helemaal niet van het ontwikkelen van spitsen.

Barcelona heeft Oscar Gistau en Toni Fernandez in de lichting achter Guiu (zijn beiden pas 16) en die vind ik wel in de categorie toptalent vallen. Ze zijn wel nog niet klaar voor het eerste van Barcelona, maargoed, we hebben Roque nog van de leeftijd van Guiu. Kijken hoe hij zich ontwikkelt.

24 juni 2024 om 13:21

Maar hij is centrum spits met specifieke kwaliteiten. Er zijn maar weinig hele grote talenten van 18 die centrumspits zijn. Barcelona heeft inderdaad echt een fantastische pool aan talenten, echter duurt het nog wel een aantal jaar voordat ze daarmee echt kunnen spelen voor de allergrootste prijzen.

24 juni 2024 om 14:06

Marc Guiu is een prima talent hoor, maar ik heb niet het idee dat een potentiële wereltopper nu de deur uitloopt. Je hebt Roque bijvoorbeeld al van dezelfde leeftijd, en de namen die ik hierboven noem als leeftijdscategorie nog onder Guiu. Hij is eigenlijk wissel achter Lewandowski en Roque. Nu ben ik zelf niet heel groot fan van Roque, maar hij lijkt me ook boven Guiu in de pikorde te staan. Mede door zijn prijskaartje uiteraard. Ik snap wel dat hij niet als 3e spits verder wilt. Al is het wel zonde dat iemand met zijn profiel de club verlaat. Barcelona staat niet bepaald bekend om het opleiden van topspitsen, en dit soort no-nonsense spitsen met kracht en snelheid zijn al helemaal niet des Barcelona’s. Dus dat vind ik zelf wel jammer.

Tot slot krijgt hij waarschijnlijk een dikke smak tekengeld als hij naar Chelsea gaat, en een hoger salaris dan bij Barcelona. Ook dit zal meespelen in zijn keuze voor Chelsea.

De transfer van Kellyman is er een voor de boeken. Talentvolle speler maar zeker geen 22 miljoen waard. Clubs die mogelijk in de problemen komen met PSR regels helpen elkaar aan pure winst door voor te veel geld eigen jeugdspelers aan elkaar te verkopen. Opbrengst mag namelijk deze maand als volledige winst worden bijgeboekt. De aankoop kun je vanaf moment dat contract ingaat uitsmeren over langere periode. Leuker wordt het voetbal er wat mij betreft niet op maar dit krijg je met financiële constructen zoals de PSR. Dan gaan clubs creatief boekhouden.

Hoe kan je nou bij een club komen met een een vaste selectie van +- 30 man onder het contract.

Vorig jaar hadden ze toch richting de half miljard gespendeerd? En blijkbaar gaan ze weer vrolijk verder. Gunfactor is nihil als je het mij vraagt.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren