voetbalzone

Chelsea geeft drukke Mata toestemming voor deelname aan Spelen

Bart Kruyt18 jun 2012, 21:10
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2012, 21:10
Advertentie

Chelsea heeft Juan Mata groen licht gegeven voor deelname aan de Olympische Spelen in Londen. De Spanjaard mist zodoende tussen 25 juli en 11 augustus, als Spanje ver komt, een deel van de voorbereiding op het nieuwe Premier League-seizoen. “Mijn droom is om het goud te winnen. Chelsea heeft mij toegezegd dat ik kan in actie mag komen op de Spelen”, aldus de aanvaller.

/

De 24-jarige Mata is één van de drie dispensatiespelers die bondscoach Luis Milla heeft opgeroepen voor de Zomerspelen. De rest van de selectie moet geboren zijn op of na 1 januari 1989. “Ik ben tot een akkoord gekomen met de Spaanse voetbalbond en wil dit niet nog veranderen. Nadat ik met Chelsea afgelopen seizoen veel heb gewonnen, is dit een grote eer.”

De achttienvoudig Spaans international, die momenteel met zijn land en titelverdediger deelneemt aan het EK in Polen en Oekraïne, won de FA Cup en Champions League in zijn debuutseizoen bij the Blues. Hij kwam vorig seizoen in totaal tot 54 duels, twaalf doelpunten en twintig assist voor Chelsea. Het is derhalve vrij opmerkelijk dat Chelsea zo’n belangrijke speler afstaat voor de Olympische Spelen. De ploeg van Roberto Di Matteo begint op 18 augustus aan een nieuw seizoen in de Premier League, met een uitwedstrijd bij Wigan Athletic.

Bezig met laden …