voetbalzone

Chelsea haalt Europees kampioen voor één jaar naar Stamford Bridge

Erik van Dam25 aug 2016, 18:11
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2016, 18:11
Advertentie

Eduardo dos Reis Carvalho heeft op 33-jarige leeftijd nog een mooie transfer verdiend naar de Premier League. De doelman verlaat Dinamo Zagreb voor een eenjarig contract bij Chelsea, waar hij als back-up gaat dienen achter Thibaut Courtois en Asmir Begovic.

/

Eduardo was eerste keus in Zagreb, waar hij al twee seizoenen achter de rug had en net was begonnen aan zijn derde seizoen. Afgelopen zomer kroonde hij zich met zijn vaderland Portugal tot Europees kampioen, toen Frankrijk in de finale geklopt werd. Zelf deed Eduardo geen minuut mee gedurende het toernooi.

Vijftien jaar geleden begon Eduardo zijn loopbaan bij Sporting Braga en in 2010 verkaste hij naar Genoa. Via Benfica, Istanbul Büyüksehir en andermaal Braga kwam de keeper terecht bij Dinamo Zagreb. “Toen de kans zich voordeed om bij deze grote club aan de slag te gaan, in de Premier League, was de keuze snel gemaakt. Dit is voor mij de beste en de moeilijkste competitie op aarde en een heel ander niveau dan ik al heb meegemaakt”, zegt de reservedoelman.

Bezig met laden …