voetbalzone

Chelsea heeft eerste defensieve versterking voor 40 miljoen binnen

Guy Habets16 jul 2022, 08:20
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2022, 08:20
Advertentie

Chelsea heeft Kalidou Koulibaly gepresenteerd als nieuwe aanwinst. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano ontvangt Napoli een transferbedrag van veertig miljoen euro voor de Senegalese verdediger, die een contract voor vier seizoenen op Stamford Bridge heeft getekend. Koulibaly is de eerste defensieve versterking voor Chelsea, dat na het mislopen van Nathan Aké ook Jules Koundé wil vastleggen.

"Ik ben erg blij om hier bij Chelsea te zijn", zegt Koulibaly op de clubsite van de Londenaren.
"Het is mondiaal een groot team en mijn droom was altijd om in de Premier League te spelen. Chelsea toonde in 2016 als eerste interesse om mij te halen, maar een transfer vond destijds niet plaats. Toen ze nu hun belangstelling kenbaar maakten, heb ik het geaccepteerd omdat ze echt wilden dat ik naar de Premier League kwam. Toen ik met mijn goede vrienden Edouard Mendy en Jorginho sprak, maakten ze mijn keuze makkelijker, dus ik ben echt blij om hier te zijn."

Thomas Tuchel, de trainer van Chelsea, wil zijn defensie volledig renoveren en heeft met Koulibaly zijn eerste gedroomde doelwit nu binnen. De sterke Senegalees wordt voor een totaalbedrag van veertig miljoen euro overgenomen van Napoli. Op Stamford Bridge zal de mandekker tien miljoen euro per jaar gaan verdienen en een meerjarig contract ondertekenen.

Naast Koulibaly richt Chelsea zich ook nog op de komst van Jules Koundé. Volgens The Athletic wilde Chelsea eerst de transfer van Raheem Sterling afronden voordat er doorgeschakeld werd naar de gesprekken over defensieve versterkingen. Koulibaly en Koundé moeten het gat opvullen dat de vertrokken Antonio Rüdiger (Real Madrid) en Andreas Christensen (Barcelona) achterlaten. Chelsea zou ook nog op zoek zijn naar een derde versterking voor het defensieve hart.

Bezig met laden …