voetbalzone

Chelsea heeft 'the real deal' in huis: 'Hij doet geen 'Cruyff turn' meer'

Dominic Mostert30 okt 2016, 22:20
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2016, 22:20
Advertentie

Na een 3-0 nederlaag tegen Arsenal, vijf weken geleden, besloot Antonio Conte het roer om te gooien bij Chelsea. Hij opteerde voor een 3-4-3-formatie en sindsdien oogt de verdediging onfeilbaar. The Blues incasseerden in het nieuwe systeem nog geen tegendoelpunt en dat is ook deels te danken aan David Luiz, vinden Jamie Redknapp en Gary Neville.

/

"Dit Chelsea oogt gretig. Conte heeft die mentaliteit met zich meegebracht en de spelers volgen in zijn kielzog", merkt Redknapp op bij Sky Sports. "David Luiz, en ik ben bang om dat te roepen, oogt als een echte verdediger. Hij doet ook wat Conte hem heeft bijgebracht. Dat was jarenlang een groot probleem voor Chelsea. Maar als hij zo speelt, lijkt hij the real deal."

"Chelsea heeft vandaag geen fout begaan", concludeert Neville na de 0-2 zege op Southampton. "Ze hebben geen stap verkeerd gezet. De concentratie is aanwezig, maar wat mij vooral opvalt is de wil om een clean sheet te houden. Dat straalt de afgelopen weken van ze af. Zelfs David Luiz trapt de bal in de tribune, terwijl hij twee jaar geleden een Cruyff turn had gedaan om de spits te passeren."

Bezig met laden …