voetbalzone

‘Chelsea heeft veel monden gesnoerd, niemand had vertrouwen in ons’

Thijs Post27 mei 2012, 12:45
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2012, 12:45
Advertentie

Chelsea werd halverwege het afgelopen seizoen door velen afgeschreven, maar na het vertrek van André Villas-Boas richtten de Londenaren zich op. Onder leiding van Roberto Di Matteo werd de FA Cup gewonnen en ook de Champions League pronkt inmiddels in de prijzenkast van the Blues. “We hebben veel monden gesnoerd, volgens velen waren we al dood en begraven. Niemand had meer vertrouwen in ons”, laat verdediger David Luiz optekenen in The People.

/

“We kregen de titels niet in onze schoot geworpen, onze tegenstanders hebben zich voor honderd procent ingezet. Ik accepteer dus niet dat we hebben gewonnen op basis van geluk, dat is gewoon niet waar”, vervolgt de Braziliaan. “Volgend seizoen moeten we voor de titel in de Premier League gaan. Dat is ons doel en onze verplichting.”

Het begon pas te draaien toen Villas-Boas vertrok, maar volgens Luiz verdient ook de Portugees waardering. “Hij heeft een rol gespeeld in de titels die wij hebben gewonnen. Alleen was de eenheid onder Di Matteo veel groter. We hebben meer gevochten en meer discipline getoond. We hopen dat hij coach blijft, maar dat ligt aan de eigenaar.”

Bezig met laden …