voetbalzone

Chelsea houdt vast aan 23 miljoen voor Maatsen: vijf clubs geïnteresseerd

Noel Korteweg19 jul 2023, 15:02
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 15:02
Advertentie

Ian Maatsen hoopt Mauricio Pochettino in de voorbereiding te overtuigen van zijn kwaliteiten. De 21-jarige linksback kende afgelopen seizoen een uitstekend jaar op huurbasis bij Burnley, maar hoopt nu zijn kans te krijgen bij Chelsea. Mocht dat niet gebeuren, dan is de kans zeer groot dat hij deze zomer opnieuw vertrekt bij the Blues.

The Athletic meldt dat Chelsea vasthoudt aan een vraagprijs van 23 miljoen euro voor de Nederlands jeugdinternational. Burnley, dat Maatsen dolgraag definitief wil overnemen, is vooralsnog niet bereid om dat bedrag op tafel te leggen. De linksback staat ook in de belangstelling van West Ham United, Nottingham Forest, VfL Wolfsburg en het Benfica van ex-PSV-trainer Roger Schmidt.

De voorkeur van Maatsen gaat uit naar een seizoen bij Chelsea, waar veel concurrentie is voor de linksbackpositie. Zo is Ben Chilwell voorlopig de onbetwiste eerste keuze op die plek, terwijl Pochettino met Marc Cucurella een stand-in achter de hand heeft. Daarnaast kan ook Lewis Hall op die positie spelen. De Engelsman maakte afgelopen seizoen regelmatig minuten onder Frank Lampard. Maatsen gelooft echter dat hij klaar is voor minuten in het eerste elftal van Chelsea. Mocht hij die kans niet krijgen, dan is Burnley de favoriet om hem over te nemen, zo klinkt het.

“We hebben inderdaad veel keuze op de linksbackpositie”, liet Pochettino woensdag weten aan de verzamelde pers. “Maar niemand heeft garanties. Ian (Maatsen, red.) en Lewis (Hall, red.) zijn jong, maar Marc (Cucurella, red.) en Chilly (Chilwell, red.) zijn ervaren spelers. We zullen zien wat er gebeurt. Concurrentie kan het spel van de spelers alleen maar bevorderen.” Maatsen maakte afgelopen seizoen in 42 wedstrijden zijn opwachting bij Burnley, waarin hij goed was voor 4 doelpunten en 6 assists. De Nederlander had een groot aandeel in het behalen van de titel in de Championship met het elftal van Vincent Kompany. Maatsen ligt nog tot volgend jaar zomer vast op Stamford Bridge.

Bezig met laden …