voetbalzone

Chelsea-icoon vertrekt uit New York en komt spoedig met toekomstplannen

Thijs Post14 nov 2016, 14:31
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2016, 14:31
Advertentie

Frank Lampard neemt afscheid van New York City FC. De 38-jarige aanvallende middenvelder kende een moeizame start in de Amerikaanse metropool, maar hij eindigde het seizoen met 15 doelpunten in 31 wedstrijden. Op Instagram laat de ex-speler van onder meer Chelsea en Manchester City weten dat hij vertrekt.

/

“Ik heb genoten van mijn tijd bij de club. Ik ben trots en dankbaar dat ik bij deze club en in deze fantastische stad heb mogen voetballen. Ik kijk met terug op mooie herinneringen en ik maak me op voor een volgende stap in mijn carrière. Ik zal spoedig een aankondiging doen over mijn toekomst.” Bij New York City FC blijven David Villa en Andrea Pirlo over als de grote namen uit Europa.

Lampard speelde dus 31 wedstrijden (15 doelpunten) voor New York City FC. Hij gaf drie assists en in de clubhistorie is hij de eerste speler die een hattrick heeft gemaakt. Tussen 1995 en 2015 was hij actief in de Premier League: hij speelde bij West Ham United, Swansea City (huur), Chelsea en Manchester City.

Bezig met laden …