voetbalzone

Chelsea identificeert ‘idioot’ en geeft stadionverbod voor onbepaalde tijd

Mart Oude Nijeweeme20 aug 2022, 22:10
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2022, 22:10
Advertentie

Chelsea heeft de fan geïdentificeerd die zich schuldig heeft gemaakt aan discriminerende uitingen richting Heung-min Son. Eerder deze week publiceerde de Londense grootmacht een statement, waarin het zich uitsprak tegen welke vorm van discriminatie dan ook. 'De strengst mogelijke actie' zou volgen, zo liet de club weten. De fan heeft een stadionverbod gekregen voor onbepaalde tijd, meldt de club in een update.

Het incident deed zich voor in de eerste helft van de Londense derby. Toen Son zich naar de hoek van het veld begaf om een corner te nemen, was op de achtergrond een man te zien die een gebaar van een spleetoog maakte. Beelden daarvan werden al snel online verspreid, waarna een klopjacht begon op de supporter. Chelsea zei in het statement de identiteit van de man nog niet te hebben vastgesteld, maar is daar nu dus alsnog in geslaagd.

"Chelsea vindt iedere vorm van discriminerend gedrag walgelijk. Daar is geen plaats voor binnen de club en in iedere andere gemeenschap. Chelsea heeft zijn zerotolerancebeleid voor discriminerend gedrag heel duidelijk gemaakt, maar er zijn nog steeds idioten zoals deze die zich als zogenaamde fans aansluiten bij de club, wat beschamend is voor Chelsea, onze trainers, spelers, stafleden en onze echte supporters. We zijn het incident aan het onderzoeken en als deze individu wordt geïdentificeerd, volgt de strengst mogelijke actie", viel te lezen in het statement.

Bij het duel tussen Chelsea en Tottenham Hotspur liepen de gemoederen hoog op afgelopen weekend. Managers Thomas Tuchel en Antonio Conte kregen het meermaals met elkaar aan de stok en ook op het veld ontstonden opstootjes. Na het laatste fluitsignaal gingen de ruzies verder en zagen Conte en Tuchel de rode kaart. "Er is geen wrok richting Conte. We hebben elkaar niet beledigd, niet geslagen, we vochten voor onze teams. Ik ben verbaasd dat we daar allebei een rode kaart voor hebben gekregen", zei Tuchel na afloop tegen Sky Sports.

Bezig met laden …