voetbalzone

'Chelsea is geen koopclub, men heeft veel te snel geoordeeld'

Bart Kruyt21 mrt 2013, 17:52
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2013, 17:52
Advertentie

Chelsea werd bijna tien jaar geleden verkocht aan Roman Abramovich en sindsdien heeft de club enorme stappen gemaakt. The Blues werden dankzij de investeringen van de Rus een paar keer kampioen van Engeland, wonnen vorig seizoen de Champions League en zijn uitgegroeid tot een echte topclub. En dat succes is niet tot stand gekomen dankzij zelf opgeleide spelers.

/

Chelsea heeft door de jaren heen ontzettend veel spelers gecontracteerd en ook nu heeft de club veel voetballers op de loonlijst staan. 23 talenten met een verbintenis bij de Londense vereniging spelen momenteel op huurbasis ergens anders, maar Piet de Visser wil een misverstand uit de wereld helpen: "Chelsea is geen koopclub, dat is onzin. De mensen hebben veel te snel geoordeeld over Roman Abramovich en zijn ideeën", meent hij.

De Visser is als scout aan Chelsea verbonden en heeft regelmatig contact met Abramovich. "Hij investeert enorm veel geld in de academie en zijn grote wens is nog meer jeugdspelers te laten doorstromen naar het eerste elftal", vertelt de Nederlander in Voetbal International. Chelsea heeft dit seizoen drie spelers verhuurd aan Vitesse, te weten Tomás Kalas, Gael Kakuta en Patrick van Aanholt.

Bezig met laden …