voetbalzone

‘Chelsea is onder de indruk en beproeft geluk met tweede Lukaku’

Erik van Dam15 feb 2016, 18:03
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2016, 18:03
Advertentie

Chelsea haalde Romelu Lukaku in 2011 weg bij Anderlecht en hoopte in hem een topspits voor de toekomst in huis te hebben gehaald, maar de Belg kreeg veel te weinig kansen. Drie jaar en twee uitleenbeurten na zijn komst vertrok Lukaku definitief uit Londen, maar misschien gaat zijn jongere broer er het wél maken. De 21-jarige Jordan staat volgens de Britse media ook in de belangstelling van Chelsea.

/

Jordan Zacharie Lukaku Menama Mokelenge, zoals de linksback officieel heet, volgde vroeger al het pad van broer Romelu. De twee speelden allebei in de academies van vier Belgische clubs en voltooiden hun opleiding in Brussel bij Anderlecht. Na acht wedstrijden in het eerste kon Jordan weg en vond hij onderdak bij KV Oostende. Daar heeft hij zich inmiddels opgewerkt tot één van de belangrijkste spelers.

In oktober maakte de jongste van de Lukaku-broers zijn debuut als Belgisch international: zijn contract bij KV Oostende loopt volgend jaar zomer af. De Daily Star claimt dat zowel Chelsea als Tottenham Hotspur achter hem aanzit en dat er tot wel vier miljoen euro nodig zou zijn om Lukaku weg te halen uit zijn thuisland. Broer Romelu ging voor minstens twaalf en maximaal twintig miljoen euro van Anderlecht naar Chelsea.

Bezig met laden …