voetbalzone

‘Chelsea kan torenhoog Engels bod op Nathan Aké verwachten’

Yanick Vos18 mei 2017, 08:45
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2017, 08:45
Advertentie

Nathan Aké is mogelijk bezig aan zijn laatste maanden bij Chelsea. Bournemouth, de club waar hij eerder dit seizoen op huurbasis voor speelde, is bereid diep in de buidel voor hem en doelman Asmir Begovic te tasten. Volgens the Guardian heeft de laagvlieger uit de Premier League liefst 35 miljoen euro over voor het tweetal van the Blues.

Om ervaring op te doen in de Premier League werd de 22-jarige Aké afgelopen zomer uitgeleend aan Bournemouth. De Nederlandse verdediger maakte daar zo veel indruk, dat manager Antonio Conte in januari besloot hem terug naar Stamford Bridge te halen. Sindsdien speelt Aké een bijrol bij de kampioen van Engeland. Sporadisch kwam hij aan spelen toe, minder vaak dan hem lief is. Bournemouth wil nu werk gaan maken om hem definitief naar Dean Court te halen.

Volgens het Engelse medium is de deal van Begovic al zo goed als in kannen en kruiken. In januari was de ex-doelman van Stoke City al dicht bij een overstap naar the Cherries. Hij moet zo’n veertien miljoen euro kosten en de verwachting is dat de overstap geen problemen gaat opleveren. De overstap van Aké ligt een stuk gecompliceerder. Chelsea wil hem namelijk graag behouden met oog op de toekomst.

Bezig met laden …