ChelseaGetty Images

Chelsea kent verrassende uitblinker tijdens simpele Conference League-zege

Jan Hoeksema03 okt 2024, 22:58
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2024, 22:58
Advertentie

Chelsea heeft donderdagavond geen misstap begaan in de tweede speelronde van de Conference League. Op het eigen Stamford Bridge werd KAA Gent met 4-2 verslagen. Renato Veiga blonk uit met een doelpunt en een assist.

Chelsea, dat bekendstaat om de uiterst brede selectie, speelde vanzelfsprekend niet met elf beoogde basisspelers. Onder meer doelman Filip Jorgensen, Renato Veiga, Cesare Casadei en Kiernan Dewsbury-Hall kregen de kans om zich te laten zien.

In minuut twaalf greep Veiga de gekregen kans met beide handen aan. De Portugese linkervleugelverdediger werd bij de tweede paal over het hoofd gezien en kopte daar een voorzet van Mykhaylo Mudryk binnen: 1-0.

In het restant van de eerste helft waren de Londenaren dominant. Pas op slag van rust leverde dat een nieuwe grote kans op, maar João Félix had het vizier niet op scherp.

Meteen na de pauze had Pedro Neto dat wel. Een bal de diepte in van aanvoerder Axel Disasi werd door de Portugees op waarde geschat en feilloos raak geschoten: 2-0.

Snel daarna liep Chelsea onverwachts tegen een tegentreffer aan. Gent-verdediger Tsuyoshi Watanabe kopte een voorzet van Andri Guðjohnsen tegen de touwen: 2-1.

Na de aansluitingstreffer namen the Blues het heft weer in handen. Veiga, maker van de 1-0, legde ditmaal onbedoeld af op Christopher Nkunku, die hard afrondde: 3-1.

Twintig minuten voor tijd mocht ook Dewsbury-Hall meedelen in de feestvreugde. De middenvelder schoot van dichtbij de 4-1 binnen, maar bepaalde daarmee niet de eindstand.

Bij het scheiden van de markt deden de Belgen namelijk nog iets terug. Op aangeven van Max Dean verzorgde Omri Gandelman de 4-2.

Bezig met laden …