Chelsea klopt Middlesbrough en hoopt op bekerprolongatie

Matthijs van Laar27 feb 2013, 21:43
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2013, 21:43
/

Chelsea maakt nog altijd kans op prolongatie van de FA Cup. De Londenaren waren woensdagavond in de achtste finale met 0-2 te sterk voor Middlesbrough, de nummer zeven van de Championship. Met de prima spelende Nathan Aké de hele wedstrijd in de basis had de ploeg van Rafael Benítez aan treffers van Ramires en Victor Moses genoeg. Chelsea is nu al 27 wedstrijden in de beker ongeslagen.

Qua veldspel was de Premier League-club moeilijk om aan te wijzen. De thuisploeg deed namelijk niet onder voor de Londense bezoekers en kregen na een kwart wedstrijd de beste kans van de eerste helft. Na een voorzet van Nick Bailey kopte spits Scott McDonald net naast. In de beginfase hadden the Blues overigens wel de overhand in het Riverside Stadium en dat leidde na tien minuten tot een grote kans voor Oscar, wiens schot knap werd gepakt door doelman Jason Steele. Hierna waren beide partijen gelijkwaardig aan elkaar.

Chelsea gokte op de counter met de redelijk dreigende Fernando Torres, maar het was veelzeggend dat trainer Benítez zijn kladblok vlak voor rust al helemaal volgeschreven had. De huidige nummer vier van de Premier League kwam kort na rust echter wel op voorsprong; Oscar legde de bal terug op Ramires en het licht getoucheerde schot van de Braziliaan liet Steele met een boogje kansloos. Chelsea kon hierna vrijuit voetballen en Middlesbrough, waar Marvin Emnes de hele wedstrijd op de bank bleef zitten, kwam er nauwelijks meer aan te pas.

Invaller Eden Hazard besliste op aangeven van Ramires bijna de wedstrijd, alvorens de bedrijvige Moses het duel wel op slot gooide door een prachtaanval af te ronden. Boro was volledig de kluts kwijt en had nog geluk dat het bij een dubbele marge bleef, hoewel Seb Hines namens de gastheer van Tony Mowbray nog dicht bij de aansluitingstreffer was; de verdediger schoot echter naast. De 27.586 thuisfans berustten zich in de nederlaag; Chelsea stootte door naar de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi.