voetbalzone

‘Chelsea klopt voor verdedigende versterking aan bij Bayern München’

Yanick Vos08 jun 2017, 11:50
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2017, 11:50
Advertentie

Jérôme Boateng keert komende zomer mogelijk terug naar Engeland. Chelsea heeft een oogje op de Duits international van Bayern München, meldt Kicker. Boateng kampte het afgelopen seizoen met veel blessureleed en is onder Carlo Ancelotti niet zeker meer van een vaste basisplaats. De concurrentie in de achterhoede van Bayern is hevig, zeker nu ook Niklas Süle in de zomer aansluit.

Bayern en TSG Hoffenheim bereikten in januari al een akkoord over de transfer van Süle naar München. De 21-jarige verdediger stond ook op het lijstje van Chelsea-manager Antonio Conte, die nu Boateng naar Stamford Bridge wil halen. De Duits international kwam vorig seizoen, mede door blessureleed, slechts tot tien basisplaatsten in de Bundesliga.

Het contract van Boateng bij Bayern loopt door tot medio 2021 en Carlo Ancelotti heeft onlangs laten weten dat hij niet af wil van de 28-jarige verdediger. Of Boateng er hetzelfde over denkt valt nog te bezien. De ex-speler van Manchester City heeft met Süle, Mats Hummels en Javi Martinez stevige concurrentie in de verdediging.

Bezig met laden …