Chelsea komt dankzij laat eigen doelpunt met de schrik vrij bij vierdeklasser

Matthijs van Laar28 okt 2014, 21:45
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2014, 21:45

Chelsea is met de schrik vrijgekomen in de Capital One Cup. De lijstaanvoerder van de Premier League dacht de uitwedstrijd bij vierdeklasser (!) Shrewsbury Town af te kunnen doen met een veredeld B-elftal, maar had uiteindelijk hulp van de thuisploeg nodig om door te bekeren. Nadat een treffer van Didier Drogba in de slotfase ongedaan was gemaakt, moest er namelijk een eigen doelpunt aan te pas komen om de zege binnen te halen. West Bromwich Albion was minder fortuinlijk en ging onderuit bij tweedeklasser Bournemouth.

Shrewsbury Town - Chelsea 1-2
Mourinho liet, 48 uur na het gelijkspel op Old Trafford, veel van zijn vaste basisklanten buiten de ploeg en trad onder meer aan met Nathan Aké. De Londenaren hadden het zeer lastig met de vierdeklasser, die taai bleek, maar wel kansen weggaf. Zo had André Schürrle de bezoekers met een kopbal op voorsprong kunnen zetten en zag Drogba een treffer afgekeurd worden vanwege buitenspel. Pas na de pauze wisten the Blues de ban te breken. Evenals afgelopen zondag tegen Manchester United was het Drogba die scoorde. Op aangeven van Mohamed Salah schoot de Ivoriaan knap raak.

De wedstrijd leek daarmee alsnog eenvoudig gewonnen te gaan worden, maar Shrewsbury Town herpakte zich wonderwel, creëerde zelfs een paar enorme kansen en kreeg dertien minuten voor tijd loon naar werken. Nadat de defensie van Chelsea er niet in slaagde een hoekschop weg te werken, bracht Andy Mangan de thuisfans in extase. Het bleek van korte duur: een voorzet van de ingevallen Willian leek weg te worden gewerkt door Jermaine Grandison, die de bal echter abusievelijk achter zijn eigen doelman werkte. Die klap kwam de moedige thuisploeg niet meer te boven.

Bournemouth - West Bromwich Albion 2-1
Bournemouth toonde dinsdagavond aan dat het verschil tussen de top van de Championship (op dit moment vierde plek) en de middenmoot/onderste regionen van de Premier League niet bijzonder groot is. Een treffer van Eunan O'Kane, kort na rust, leek genoeg te zijn voor een plek in de volgende ronde van de Capital One Cup, maar een eigen doelpunt van Tommy Elphick, vijf minuten voor tijd, gooide roet in heten. Bromwich verzuimde echter om het cadeautje volledig uit te pakken en liet zich een minuut later wederom verrassen: vanuit een lastige hoek tekende Callum Wilson alsnog voor de niet onverdiende 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.