voetbalzone

Chelsea komt met statement: ‘Hij heeft spijt, maar hij heeft niet gebeten’

Daniel Cabot Kerkdijk13 mrt 2016, 06:36
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2016, 06:36
Advertentie

Diego Costa haalde zaterdag niet het einde van het FA Cup-duel tussen Everton en Chelsea (2-0). De aanvaller moest in de 84e minuut inrukken nadat hij werd neergehaald en verhaal ging halen bij Gareth Barry. Daarbij leek de spits zijn tanden in de nek van de middenvelder te zetten en ook een kopstootachtige beweging te maken. Het leverde Diego Costa zijn tweede gele kaart op.

/

Een woordvoerder van Chelsea liet in de nacht van zaterdag op zondag aan BBC Sports weten dat Diego Costa niet heeft gebeten. “Diego heeft met mensen van de club gesproken en benadrukt dat hij spijt heeft van zijn reactie. Maar hij heeft ook duidelijk laten weten dat hij Barry op geen enkel moment heeft gebeten.”

De reactie van Barry op het moment dat Diego Costa lijkt te bijten, suggereert dat de Spaanse Braziliaan waarschijnlijk niet heeft gebeten. De middenvelder kreeg luttele minuten na het incident ook een tweede gele kaart. “Gareth liet mij weten dat het niets is om zorgen over te maken”, vertelde manager Roberto Martínez over het incident. "Ik vind het wel jammer dat hij naderhand ook van het veld moest."

Volgens voormalig toparbiter Howard Webb kreeg Diego Costa hoogstwaarschijnlijk een tweede gele kaart voor agressief gedrag in het algemeen en niet voor een specifiek moment zoals een vermeende beet. “Michael Oliver kan op geen enkele manier zien wat er met de nek van Barry gebeurt. Of er wel of niet wordt gebeten. Hij kijkt naar de andere kant van Barry. Ik denk dat de FA naar de beelden zal kijken en naar bewijs zal zoeken. De reactie van Barry, de nek van Barry. Daarna zullen ze een oordeel vellen en dat zal omschreven worden als iets wat niet is waargenomen door de scheidsrechter”, zo denkt Webb.

Webb denkt dat Diego Costa gestraft zal worden voor zijn gedrag ná de rode kaart. “Hij wil het veld niet verlaten, hij is opnieuw agressief tegen Oliver en daar maken scheidsrechters altijd melding van. Dat kan tot een extra schorsing leiden. Ik denk dat je alleen geschorst kan worden voor bijten als je daadwerkelijk een dergelijke beweging maakt én de andere speler een beweging maakt om zich weg te duwen. Het lijkt er echter op dat Diego Costa er wel aan heeft gedacht, maar uiteindelijk niet heeft uitgevoerd.”

Wat hangt Diego Costa de komende dagen nog boven het hoofd? [via 101greatgoals] #haphap #oppassen #eveche #diegocosta

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) el


Bezig met laden …