voetbalzone

Chelsea laat man met 508 duels en 1-jarig contract transfervrij naar Italië gaan

Noel Korteweg23 jun 2023, 22:10
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2023, 22:10
Advertentie

César Azpilicueta staat op het punt om Chelsea te verlaten voor Internazionale. Dat meldt Fabrizio Romano vrijdagavond. De 33-jarige rechtsback van the Blues heeft reeds een persoonlijk akkoord bereikt met de Champions League-finalist over een contract van twee jaar. Romano meldt dat de verwachting is dat Chelsea zijn aanvoerder – ondanks een nog eenjarig doorlopende verbintenis – transfervrij laat vertrekken wegens de staat van dienst van de Spanjaard op Stamford Bridge.

Azpilicueta kwam dit seizoen tot 32 optredens namens de Londenaren, waarvan negentien als bassispeler. De 44-voudig international van Spanje, die eind augustus 34 wordt, speelt sinds 2012 voor Chelsea. The Blues namen hem destijds voor 8,5 miljoen euro over van Olympique Marseille. Azpilicueta heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt in zijn elf jaar op Stamford Bridge.

Zo legde hij met zijn ploeg twee keer beslag op zowel de Premier League als de Europa League. Azpilicueta pakte ook de UEFA Super Cup, de Wereldbeker voor clubteams, de Champions League, de EFL Cup en de FA Cup met de Engelsen. Al met al kwam de kleine verdediger tot liefst 508 wedstrijden voor Chelsea. Daarin was Azpilicueta goed voor zeventien doelpunten en 56 assists. De aanvoerder lag nog tot volgend jaar zomer vast in Londen, maar Chelsea heeft besloten dat hij transfervrij mag overstappen naar Italië.

Daardoor krijgt de exodus die op dit moment gaande is bij Chelsea een vervolg. Na Denis Zakaria (terug naar Juventus, dat hem had verhuurd), João Félix (terug naar Atlético Madrid, dat hem had verhuurd), Tiemoué Bakayoko (contract verscheurd) en N’Golo Kanté (transfervrij naar Al-Ittihad) is Azpilicueta dus de volgende die Chelsea achter zich gaat laten. Hakim Ziyech, Kalidou Koulibaly en Edouard Mendy gaan hun transfers naar Saudi-Arabië de komende dagen afronden, terwijl het vertrek van Kai Havertz naar Arsenal slechts een kwestie van tijd lijkt te zijn. Ook Pierre-Emerick Aubameyang gaat Chelsea deze zomer verlaten.

Bezig met laden …