voetbalzone

Chelsea-legende keert als manager in de Championship terug in Engeland

Thijs Post14 dec 2016, 19:35
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2016, 19:35
Advertentie

Gianfranco Zola keert terug in het Engelse voetbal. De ex-manager van West Ham United en Watford gaat aan de slag bij Birmingham City, de nummer zeven van de Engelse Championship. Zola krijgt de taak om Birmingham City, de club van Maikel Kieftenbeld, zo snel mogelijk terug te brengen naar de Premier League.

/

Zola volgt Gary Rowett op, die woensdag werd ontslagen door de club. Het ontslag van Rowett kwam voor velen als verrassing. Birmingham City won dinsdag nog met 2-1 van Ispwich Town. Daarvoor verloor de club weliswaar van Newcastle United (4-0) en Barnsley (3-0), maar met een zevende stek in de rangschikking zijn the Blues nog altijd kansrijk voor promotie.

De clubeigenaren van Birmingham City zullen in januari een flink transferbudget vrijmaken en men denkt dat een grote naam (Zola dus) ervoor zorgt dat spelers eerder naar St Andrew’s willen komen. De vijftigjarige Zola was als speler actief bij clubs als Napoli en Parma, alvorens hij in Londen een legendarische status verwierf bij Chelsea. De 35-voudig international van Italië sloot zijn loopbaan af bij Cagliari, alvorens het trainersvak in te stappen.

Bezig met laden …