voetbalzone

Chelsea lijkt 60-voudig international kwijt te raken na bod van 25 miljoen euro

Lars Capiau03 jul 2023, 15:45
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2023, 15:45
Advertentie

AC Milan en Olympique Lyon strijden om de handtekening van Christian Pulisic. Nadat eerder al bekend werd dat de Milanezen met een transfersom van 14 miljoen euro probeerden de Amerikaan los te weken bij Chelsea, meldt The Athletic nu dat de Franse ploeg maandag een tweede bod heeft neergelegd bij de Londenaren. Lyon zou een bedrag van 25 miljoen euro overhebben voor de vleugelspeler.

Lyon en Chelsea zijn daarnaast nog in onderhandeling over een ‘aanzienlijk’ doorverkooppercentage. Het aanbod kan Chelsea, dat de zestigvoudig Amerikaans international niet voor minder zou willen zien vertrekken, wel bekoren. Pulisic ligt nog tot medio 2024 vast in Londen, waardoor de club niet onwelwillend tegenover een vertrek staat.

Dat uitgerekend Olympique Lyon geïnteresseerd is in de diensten van de aanvaller is verklaarbaar. De mede-eigenaar van de Franse club, de Amerikaan John Textor, zou de aanvoerder van de USMNT namelijk maar wat graag in Lyon willen zien voetballen in aanloop naar het WK in 2026, dat zich onder meer afspeelt in de Verenigde Staten.

Bij AC Milan zou captain America de loodzware concurrentiestrijd aan moeten gaan met Rafael Leão op zijn favoriete linksbuitenpositie, hoewel de Amerikaan ook op andere voorhoedeplekken uit de voeten kan. Bij les Gones krijgt Pulisic te maken met talenten Jeffinho en Bradley Barcola. Dit seizoen kwam de aanvaller slechts tot 812 minuten speeltijd in de Premier League, daar Mykhailo Mudryk en Raheem Sterling vaak de voorkeur genoten.

In totaal wist Pulisic in 145 optredens voor Chelsea tot 26 doelpunten en 21 assists te komen. Dit seizoen was verreweg zijn minst productieve seizoen. De aanvaller scoorde slechts één keer en bereidde twee goals voor. Bij Borussia Dortmund, dat 64 miljoen euro ving voor Pulisic, speelde de Amerikaan 127 wedstrijden, waarin hij 19 keer trefzeker was en 26 assists gaf.

Bezig met laden …