voetbalzone

Chelsea loopt steeds verder leeg; akkoord met United in aantocht

Bart DHanis23 jun 2023, 16:39
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2023, 16:39
Advertentie

De overstap van Mason Mount naar Manchester United komt steeds dichterbij, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano op Twitter. De club van manager Erik ten Hag zag al twee aanbiedingen op de middenvelder afgewezen worden door Chelsea en maakt zich op voor een ‘derde en laatste bod’. Zowel United als Chelsea hebben het idee dat er snel een akkoord bereikt gaat worden over de 24-jarige Engelsman.

United is al persoonlijk rond met Mount en moet het alleen nog met zijn huidige werkgever eens worden over een afkoopsom. Het laatste bod van the Mancunians bedroeg vijftig miljoen pond en werd dus afgewezen. Naar verluidt zal het nieuwe bod van United in de richting van de zestig miljoen gaan en geaccepteerd worden door Chelsea, waardoor de transfer op korte termijn afgerond kan worden. Omgerekend betaalt de recordkampioen van Engeland dan iets minder dan zeventig miljoen euro voor Mount.

Mount is zeker niet de eerste speler die Chelsea deze transferperiode verlaat. N'Golo Kanté vertrok naar het Saudi-Arabische Al-Ittihad, terwijl Hakim Ziyech ploeggenoot van Cristiano Ronaldo wordt bij Al-Nassr. Ook doelman Édouard Mendy en centrale verdediger Kalidou Koulibaly staan voor een transfer naar het Midden-Oosten. Eerstgenoemde maakt naar verwachting de overstap naar Al Ahli en Koulibaly is vanaf volgend seizoen te bewonderen in het shirt van Al Hilal. Mateo Kovacic gaat Chelsea eveneens verlaten. Hij gaat op korte termijn tekenen bij Manchester City. Verder is Kai Havertz eerder deze week definitief naar Arsenal vertrokken.

Waar Mount de afgelopen seizoenen veelal uitblonk bij the Blues, deelde hij dit seizoen mee in de sportieve malaise. De voormalig Vitessenaar liet in 24 Premier League-optredens slechts drie doelpunten en twee assists noteren. Ook in de Champions League ging het dit seizoen niet van harte. Hij gaf vier assists in negen optredens en kwam geen enkele keer tot scoren. Chelsea eindigde als twaalfde afgelopen seizoen en werd in de kwartfinale van het miljoenenbal kansloos gelaten door Real Madrid. (4-0)

Bezig met laden …