Chelsea maakt in tweede instantie einde aan droom derdeklasser

Bart Kruyt17 feb 2013, 13:52
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2013, 13:52

Chelsea is er bij de tweede poging alsnog in geslaagd om de vijfde ronde van de FA Cup te bereiken. The Blues kwamen eind januari niet verder dan een gelijkspel bij Brentford en moesten dus op herhaling, maar de thuiswedstrijd werd wel winnend afgesloten door de equipe van Rafa Benítez. Chelsea won dankzij vier doelpunten in de tweede helft met 4-0 van Brentford en treft in de kwartfinale Middlesbrough, dat in de vorige ronde te sterk was voor Aldershot Town. Chelsea wist de FA Cup vorig seizoen te winnen en hoopt deze titel dus te kunnen prolongeren.

/

Benítez kan weer enigszins opgelucht ademhalen. De manager staat hevig onder druk bij Chelsea, maar blijft dankzij het succes in de FA Cup hopen dat hij dit seizoen nog een prijs kan pakken. Chelsea probeerde de thuiswedstrijd tegen Brentford snel te beslissen en was in de openingsfase de bovenliggende partij, met een snelle kans voor Demba Ba tot gevolg. De spits (spelend met een masker om zijn neus te beschermen) kon echter net zijn hoofd niet tegen een kopbal van Branislav Ivanovic zetten, waardoor de mogelijkheid niets opleverde. Aan de overkant was de eerste kans voor Clayton Donaldson, die Petr Cech echter niet liet schrikken met een matige kopbal.

Het duel golfde aardig op en neer in de eerste helft. Oscar schoot net over, voordat Adam Forshaw gevaarlijk werd namens Brentford en Oscar aan de overkant de paal raakte. Marcello Trotta dacht de bezoekers vervolgens op voorsprong te brengen, maar zijn goal werd afgekeurd omdat er al een overtreding was gemaakt op David Luiz, en kort voor rust schoot Frank Lampard net naast. Er gebeurde dus voldoende in de eerste helft, maar er werd niet gescoord. Chelsea probeerde direct na rust verandering te brengen in de score en voerde de druk wat op.

/

Dat leverde al snel de gewenste 1-0 op. Simon Moore kon nog redden bij een inzet van Ivanovic, terwijl Victor Moses net niet bij de rebound kwam, maar was kansloos toen Mata werd gevonden door Ba en zijn zeventiende doelpunt van dit seizoen (alle competities) maakte. Ruim tien minuten later maakte Oscar er met een balletje achter zijn standbeen 2-0 van, voordat Lampard met een volley zijn 199ste doelpunt in het shirt van Chelsea maakte. Het verzet van Brentford was daarmee definitief gebroken en tien minuten voor tijd kwam het slotakkoord op naam van John Terry, die bij de tweede paal een voorzet van Oscar binnenkopte. Chelsea gaat op 27 februari op bezoek bij Middlesbrough.