Chelsea maakt zich volkomen belachelijk: 3-0 achter bij rust; twee eigen goals

Mart van Mourik29 okt 2022, 17:04
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2022, 17:04

Chelsea heeft een verschrikkelijke eerste helft beleefd in het Premier League-duel met Brighton & Hove Albion. Na vijf minuten spelen keek de ploeg van manager Graham Potter al aan tegen een 1-0 achterstand, die in het restant van de het eerste helft nog verder opliep: 3-0 bij rust.

Bij Chelsea, dat dinsdag in de Champions League met 1-2 wist te winnen van Red Bull Salzburg, stonden ten opzichte van dat duel twee andere spelers aan de aftrap. Mason Mount en Ruben Loftus-Cheek mochten het tegen Brighton vanaf de eerste minuut laten zien, wat ten koste ging van Pierre-Emerick Aubameyang en Jorginho. Laatstgenoemden begonnen op de bank, net als Hakim Ziyech. Aan de kant van Brighton ontbrak Joël Veltman, die vorige week tegen Manchester City (3-1 nederlaag) uitviel met een blessure.

Nog voor het verstrijken van de vijfde speelminuut opende Brighton al de score. Dankzij een uitstekende pass van Kaoru Mitoma kwam Leandro Trossard oog in oog met doelman Kepa Arrizabalaga, die met een bekeken stift verschalkt werd: 1-0. De voorsprong werd tien minuten later al verdubbeld, toen Loftus-Cheek op onfortuinlijke wijze zijn eigen doelman passeerde. De derde treffer incasseerden the Blues op slag van het rustsignaal. Ditmaal was Trevoh Chalobah de ongelukkige: de centrumverdediger versloeg Kepa eveneens onbedoeld in een poging een pass te onderscheppen: 3-0.