voetbalzone

Chelsea moet erg diep gaan om laagvlieger Burnley te verschalken

Robert Smid30 jan 2010, 19:25
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2010, 19:25
Advertentie

Chelsea heeft een zwaarbevochten zege op Burnley weten te boeken. Op bezoek bij de nummer achttien van de Premier League had de ploeg van Carlo Ancelotti het een lange tijd moeilijk, maar was het uiteindelijk John Terry die in het slot van het duel de winnende treffer maakte. De verdediger werd de gehele wedstrijd uitgefloten en uitgejouwd wegens een seksschandaal omtrent zijn persoon, maar bleek niet van de kaart en werd matchwinner (1-2).

/

Op een volgepakt Turf Moor zagen ruim twintigduizend toeschouwers Chelsea direct op zoek naar een vroeg doelpunt. De Londenaren probeerden snel de openingstreffer te zoeken, maar hadden te maken met een Burnley dat de supporters tevreden wilde stellen met een goed resultaat. Dan is Chelsea echter een levensgevaarlijke opponent.

De openingstreffer kwam namelijk uit een razendsnelle counter, die begon bij doelman Petr Cech. Die gooide de bal in de loop bij Joe Cole, die vervolgens snel opende op Florent Malouda. De Fransman hield het tempo erin en zocht landgenoot Nicolas Anelka, die koelbloedig bleef in de vijandelijke zestien (0-1). Vervolgens bleef Chelsea domineren en leek de wedstrijd onder controle van de Londenaren.

Er leek dus niets aan de hand bij rust, maar daar was vlak na de pauze niet veel van te merken. Alex zag er niet al te goed uit bij de goal, doordat hij laks reageerde op de beweging van tegenstander Steven Fletcher. Hij kreeg wat ruimte, dacht niet na en met een volley knalde de Schot de bal langs Cech.

Voor Chelsea genoeg reden om de druk vol naar voren te zetten. Deco werd gebracht voor Ashley Cole en moest nog meer de druk naar voren opvoeren. Het duurde lang, maar de missie van Ancelotti slaagde. Een corner van Frank Lampard werd snoeihard ingekopt door John Terry. De aanvoerder vierde zijn doelpunt ingetogen, mede vanwege de situatie rondom zijn persoon.

Bezig met laden …