Chelsea na knappe comeback op herhaling tegen United

Matthijs van Laar10 mrt 2013, 18:27
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2013, 18:27

Manchester United en Chelsea binden binnenkort nog eens keer met elkaar de strijd aan om te bepalen wie zich kwalificeert voor de halve finales van de FA Cup. De thuisploeg leek na een bliksemstart op weg naar een eenvoudige zege op de Champions League-houder, maar bleek zich te hebben misrekend. The Blues herpakten zich uitstekend en kwamen na de pauze terug tot 2-2. Over een kleine twee weken vindt de tweede ontmoeting plaats op Stamford Bridge.

/

Niets wees er na een kwartier spelen op dat beide ploegen na negentig minuten met een remise het veld zouden verlaten. Manchester United begon furieus en leidde binnen elf minuten al met 2-0. In de vierde minuut opende Javier ‘Chicharito’ Hernández de score door een fraaie pass van Michael Carrick met zijn hoofd op knappe wijze over Petr Cech heen tot doelpunt te promoveren, waarna Wayne Rooney de marge verdubbelde. Het schot van de aanvaller, waarschijnlijk bedoeld als voorzet, ging aan iedereen en alles voorbij en viel in de verre hoek binnen. Cech mocht zich die treffer aanrekenen.

Aanvankelijk had Chelsea het lastig na die twee vroege dreunen, maar de bezoekers herpakten zich na een minuut of twintig spelen. Frank Lampard en Victor Moses kregen kansen op de aansluitingstreffer, al liet ook United zich niet helemaal onbetuigd. Zo liet Chicharito een opgelegde kans op de 3-0 liggen, terwijl Cech nog een keer handelend diende op te treden na een venijnig schot van Rooney, die dit keer dus wel in de basis mocht starten. Robin van Persie zag het namelijk allemaal vanaf de bank gebeuren.

/

Onze landgenoot zag ook hoe de fel bekritiseerde Rafael Benítez na rust Eden Hazard bij Chelsea in de ploeg bracht en het effect dat die ingreep sorteerde. De Belg stond nog geen acht minuten in het veld, of de 2-1 verscheen op het bord. De kleine dribbelaar legde de bal voor zichzelf klaar op de rand van de zestien, en krulde het leer vervolgens met buitengewoon veel gevoel in de verre hoek. David de Gea kon niet meer doen dan kijken hoe de bal achter hem tegen het net sloeg.

Na die gelijkmaker kregen de gasten uit de hoofdstad helemaal de geest en weer zeven minuten later was de achterstand volledig weggepoetst. Ramires schoof de bal van een meter of zeventien knap in de hoek. Ook dit keer kon De Gea weinig uitrichten. United, met Van Persie inmiddels in de gelederen, kon daarna weinig uitrichten, en had het geluk dat Juan Mata in de slotfase niet ook nog de 3-2 binnenschoot. De 2-2 bleef dan ook staan, en betekent dat beide ploegen binnenkort op herhaling moeten op Stamford Bridge.