voetbalzone

Chelsea opnieuw onderuit: 'Er is nog héél erg veel werk te verrichten'

Matthijs van Laar30 sep 2015, 09:52
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2015, 09:52
Advertentie

Chelsea zit in een diepe crisis. In de Premier League loopt het stroef, maar in Europees verband leek het na de 4-0 zege op Maccabi Tel Aviv wel mee te vallen. Dinsdagavond ging de miljoenenformatie van José Mourinho echter met 2-1 onderuit bij FC Porto. “Deze drie punten zijn dik verdiend”, zei Julen Lopetegui, coach van de Portugezen, na afloop.

voetbalzone

Zijn elftal had al voor de pauze op voorsprong moeten staan, vond de Spanjaard. “Het was vervelend voor de jongens dat ze met een gelijke stand de kleedkamers op moesten zoeken. We waren beter.” Doelman Asmir Begovic van de Engelse topclub kon zich daar niet in vinden. “We hebben het goed gedaan. We verdienden meer”, reageerde hij via Twitter.

Daar was de Engelse oud-international Rio Ferdinand het weer niet mee eens. Als analyticus op BT Sport haalde hij het elftal van Mourinho door de mangel. “Het team mist leiderschap. In het verleden had je Didier Drogba, John Terry en Frank Lampard. Nu is er niemand die zegt: ‘Luister, ik heb dit eerder meegemaakt. Wees niet ongerust. Het komt goed’. Dat zag ik dit keer niet. Ik zie geen spelers die opstaan. Terry kan dat nog steeds, hij is nog niet klaar. Chelsea heeft nog héél erg veel werk te verrichten.”

Bezig met laden …