voetbalzone

‘Chelsea rondt uitgaande transfer Aké voor 22,7 miljoen euro af’

Yanick Vos30 jun 2017, 08:00
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2017, 08:00
Advertentie

Nathan Aké vertrekt definitief bij Chelsea. De tweevoudig Oranje-international wordt verkocht aan Bournemouth, dat een bedrag van 22 miljoen euro voor hem betaalt. Dat meldt Sky Sports vrijdag. De overstap van de verdediger wordt nog voor het weekend afgerond.

De 22-jarige verdediger speelde vorig seizoen al op huurbasis voor Bournemouth. Onder manager Eddie Howe maakte hij een dermate goede indruk, dat manager Antonio Conte besloot om hem in januari terug naar Stamford Bridge te halen. Bij Chelsea kwam hij in de tweede seizoenshelft amper meer aan spelen toe. Aké komt ook volgend seizoen niet in de plannen van de Italiaanse trainer voor en mag derhalve vertrekken. Het contract van Aké bij Chelsea liep door tot medio 2020.

Bournemouth was niet de enige geïnteresseerde partij. Ook Leicester City en Southampton hadden Aké graag aangetrokken, maar zien de linkspoot naar het zuiden van Engeland verkassen. Aké is de tweede speler die Bournemouth deze week weet aan te trekken. Donderdag werd de komst van Jermain Defoe bevestigd. De 34-jarige spits komt transfervrij over van Sunderland.

Aké speelde in de jeugdopleiding van ADO Den Haag en Feyenoord, om in 2011 de overstap naar Chelsea te maken. Tot een echte doorbraak kwam het in Londen nooit. Hij kwam niet verder dan vijf officiële wedstrijden voor de kampioen van Engeland. Na uitleenperiodes bij Reading, Watford en Bournemouth, komt het nu dus tot een definitieve overstap naar the Cherries.

Bezig met laden …