voetbalzone

Chelsea schakelt door en wil opvolger Tuchel binnen 24 uur presenteren

Jordi Tomasowa08 sep 2022, 12:09
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2022, 12:09
Advertentie

Graham Potter wordt de nieuwe manager van Chelsea, zo meldt onder meer Fabrizio Romano. Woensdagochtend kwam toch enigszins onverwacht het nieuws dat de Londenaren niet verder wensten te gaan met Thomas Tuchel. Chelsea schakelt echter razendsnel door, want de club wil Potter, die sinds 2019 de honneurs waarneemt bij Brighton & Hove Albion, binnen 24 uur presenteren.

Tuchel verspeelde in de Premier League al acht punten en ging dinsdagavond tijdens de eerste speeldag van de Champions League op beschamende wijze onderuit op bezoek bij Dinamo Zagreb (1-0). Voor de Amerikaanse eigenaren was het voldoende om de 49-jarige Duitser zijn congé te geven. Potter werd vervolgens door de bookmakers naar voren geschoven als belangrijkste kandidaat om Tuchel op te volgen. Volgens Sky Sports voerde Chelsea-eigenaar Todd Boehly woensdag voor het eerst gesprekken met Potter en is er inmiddels een mondeling akkoord bereikt met de manager van Brighton om aan de slag te gaan op Stamford Bridge.

De besprekingen zijn donderdagochtend vroeg voortgezet, waarbij de nadruk lag op de juridische details van zijn contract en de staf die Potter bij Chelsea moet gaan ondersteunen. The Blues maakten duidelijk dat ze bereid zijn om de contractueel vastgelegde afkoopsom van dertien miljoen voor Potter aan Brighton te betalen. Mauricio Pochettino en Zinedine Zidane, die beiden zonder werk zitten, en Sporting Portugal-trainer Rúben Filipe Marques Amorim stonden ook allemaal op de shortlist van Chelsea.

De 47-jarige Potter staat sinds mei 2019 aan het roer bij Brighton & Hove Albion. Hij eindigde het afgelopen seizoen knap als negende in de Premier League met the Seagulls en is het nieuwe seizoen ook voortvarend begonnen. Brighton bezorgde Erik ten Hag en Manchester United vorige maand een pijnlijke nederlaag op Old Trafford (1-2) en staat na zes competitieduels op een vierde plaats met dertien punten.

Bezig met laden …