voetbalzone

Chelsea slaat na rust toe en behoudt uitzicht op quadruple

Daniel Cabot Kerkdijk04 jan 2015, 18:17
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2015, 18:17
Advertentie

Chelsea heeft zich zondag relatief eenvoudig voor de vierde ronde van de FA Cup geplaatst. De ploeg van José Mourinho zegevierde met 3-0 over Watford, dat de gedeeld koploper van de Premier League bijna een uur op afstand hield. Willian, Loïc Rémy en Kurt Zouma maakten daarna alsnog een einde aan het verzet van de nummer vijf van de Championship.

voetbalzone

Eden Hazard, Nemanja Matic en Cesc Fàbregas kregen rust van Mourinho, die zag hoe zijn team in de eerste helft niet in staat was om afstand te nemen. Een kopbal van Didier Drogba was een prooi voor Jonathan Bond en ook André Schürrle en Gary Cahill waren niet trefzeker. Petr Cech moest alleen in actie komen op weinig gevaarlijke pogingen van Troy Deeny en Daniel Toszer.

Na rust trok Chelsea het duel naar zich toe, mede door de inbreng van Diego Costa en Willian. Laatstgenoemde schoot het leer in de 58e minuut op spectaculaire wijze achter Bond: 1-0. Twintig minuten voor tijd maakte Rémy er 2-0 van, na een geblokt schot van Diego Costa. Met een krachtige kopbal zorgde Zouma voor de 3-0. Chelsea is zodoende nog altijd in de race voor de quadruple: landstitel, Champions League, FA Cup en Capital One Cup.

Bezig met laden …