Chelsea smeert Steaua negatief record aan, Schalke 04 schakelt FC Basel uit

Thijs Post11 dec 2013, 21:44
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2013, 21:44

Chelsea heeft Steaua Boekerest een negatief record aangesmeerd. De Roemenen hadden 22 wedstrijden op rij niet gewonnen in de Champions League en dat zijn er inmiddels 23, want the Blues (die weinig indruk maakten) wonnen met 1-0 op Stamford Bridge. De Londenaren waren al geplaatst en ze werden vergezeld door Schalke 04. De Duitsers hadden een zege op FC Basel nodig en dat lukte, mede door een rode kaart voor de bezoekers: 2-0.

/

Chelsea - Steaua Boekerest 1-0
Chelsea speelde op Stamford Bridge enkel voor de groepswinst, terwijl er voor Steaua Boekarest niets meer te halen viel. Het was voor Chelsea-manager José Mourinho de reden om iemand als Petr Cech rust te gunnen; Mark Schwarzer stond op doel. De 41-jarige sluitpost kreeg in de twaalfde minuut voor het eerst echt wat te doen (hij kwam goed zijn doel uit toen Gabriel Iancu voor hem opdook), maar op dat moment was het al wel 1-0 voor Chelsea. Willian nam een corner, Oscar kopte door en Demba Ba stond bij de tweede paal om binnen te tikken. Aanvankelijk leek het nog op een eigen doelpunt van Daniel Georgievski, maar uiteindelijk was het toch Ba die het doelpunt op zijn naam kreeg.

De eerste fase na rust kenmerkte zich door een drietal gele kaarten, alvorens Ba een niet te missen kans toch wist te missen. De aanvaller kreeg de bal op een presenteerblaadje en kon zo binnentikken, maar kreeg het ding op zijn enkel en zag tot zijn afgrijzen dat het doel niet hoog genoeg was voor zijn inzet. Ook in het restant zouden er geen doelpunten meer vallen en ondanks de zege zal Mourinho niet tevreden zijn geweest met het spel van zijn ploeg.

/

Schalke 04 - FC Basel 2-0
Schalke 04 en FC Basel speelden in een onderling duel voor overwintering in de Champions League. Omdat de Zwitsers voorafgaand aan de wedstrijd een punt meer hadden, moest Schalke 04 op zoek naar de overwinning. In dat kader kwam het goed uit dat Ivan Ivanov na ruim een halfuur een rode kaart kreeg. De verdediger trok aan de noodrem bij Ádám Szalai. Een rode kaart leek zwaar bestraft, want in het midden stond nog een ploeggenoot van Ivanov. Schalke 04, dat nerveus was begonnen aan de wedstrijd, kwam nog wel tot enkele kansen voor rust, maar doelpunten zouden er in de eerste helft niet vallen.

Direct na rust opende de thuisploeg dan toch de score. Ex-PSV’er Jefferson Farfán kreeg alle tijd van de wereld voor zijn voorzet en de Peruviaan vond toptalent Julian Draxler. Die werkte de bal onhoudbaar in de verre hoek. Toen het even later zelfs 2-0 werd was het gelopen koers. Het was een discutabel doelpunt: Basel speelde bij een vrije trap op buitenspel, een kwartet Schalke-spelers leek buitenspel te staan, maar de treffer van Joël Matip werd toch goedgekeurd. De bezoekers probeerden het in de slotfase nog wel, maar Schalke was simpelweg te sterk. Farfán raakte nog de paal.