Chelsea speelt frustratie weg, Koeman met Southampton lekker op schot

Thijs Post23 sep 2015, 22:58
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2015, 22:58

Chelsea heeft in de Captal One Cup afgerekend met Walsall. Manager José Mourinho had zijn A-keuze niet nodig om Walsall, dat actief is in de League One (het derde niveau), van zich af te spelen. Southampton, de club van hoofdtrainer Ronald Koeman, was in hetzelfde toernooi lekker op dreef tegen Milton Keynes Dons.

Walsall - Chelsea 1-4
In dagen die gekenmerkt werden door gedoe rond de vertrokken clubarts Eva Carneiro mocht Chelsea de frustraties van zich af spelen tegen Walsall. Makkelijk ging dat aanvankelijk niet, al had het er ook mee te maken dat manager Mourinho zijn tweede garnituur een kans gaf. Na elf minuten opende Ramires de score en toen Loïc Rémy even voor rust 0-2 maakte, leek het gespeeld. Walsall kwam echter direct terug via James O’Connor en dus moest Chelsea na rust nog aan de bak. Nieuweling Kenedy schoot Chelsea in veilige haven en invaller Pedro zorgde voor de slagroom op de taart.

MK Dons - Southampton 0-6
De ploeg van Koeman legde in de eerste 25 minuten al de basis voor de overwinning in het Stadium MK. Na vijf minuten zorgde Jay Rodriguez met een uitstekend schot via de paal voor de openingstreffer: 0-1. In de tiende minuut verscheen ook de naam van Sadio Mané op het scorebord en een kwartier later kreeg ook Shane Long de bal achter David Martin: 0-2 en 0-3. Na de onderbreking gingen the Saints vrolijk door. Rodriguez benutte een strafschop, na een charge op Long, en de 0-5 én 0-6 kwamen op naam van Long. De aanvaller kreeg namelijk eerst een bal van Kyle McFadzean tegen zich aangeschoten en bepaalde daarna ook de eindstand.

Norwich City - West Bromwich Albion 3-0
Norwich en West Bromwich Albion hadden in de eerste helft moeite om tot kansen te komen. De eerste mogelijkheid was voor Dieumerci Mbokani, die echter naast mikte. De thuisploeg had een licht overwicht, maar kon dat pas in de tweede helft uitdrukken in doelpunten. Matt Jarvis opende na ruim een uur spelen de score, waarna Kyle Lafferty vijf minuten voor tijd het duel in het slot gooide door er 2-0 van te maken. In de slotfase werd het door een eigen goal van Sebastien Pocognolo ook nog 3-0 en Norwich boekte daardoor zijn derde zege van het seizoen en bereikte tevens de volgende ronde in het tweede bekertoernooi van Engeland.