voetbalzone

Chelsea-spits spreekt bezorgdheid uit: ‘Dat versombert mijn toekomst’

Gijs Freriks27 jan 2019, 21:13
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2019, 21:13
Advertentie

Chelsea boekte zondag in de FA Cup een 3-0 overwinning op Sheffield Wednesday en in dit duel maakte Gonzalo Higuaín zijn debuut voor de club uit Londen. De Argentijn werd acht minuten voor tijd vervangen door Olivier Giroud, die door de komst van Higuaín verder in de pikorde lijkt te zijn gedaald. Daar baalt de Fransman van, zo vertelt hij in een interview met Canal+.

Wat de 32-jarige Giroud ook presteert: het publiek zal nooit ‘unaniem tevreden’ over hem zijn, zo vertelt de linkspoot. “Er komt een beetje spijt en frustratie bij kijken. Het publiek verwacht van een doelpuntenmaker dat-ie doelpunten maakt. Ik ben de vierde beste doelpuntenmaker uit het Franse voetbal en dat neemt niemand mij meer af.”

“De coach stelt Eden Hazard op als nummer negen en dat is nadelig voor spitsen, maar hij is de beste speler met wie ik ooit gevoetbald heb”, gaat Giroud verder. “Als de club een andere spits koopt, zoals Higuaín, dan zal dat mijn toekomst bij Chelsea zeker versomberen.” Giroud heeft momenteel nog een contract tot de zomer van 2019 bij Chelsea.

Een terugkeer naar de Ligue 1 valt niet uit te sluiten, aldus de 87-voudig international: “Ik heb nooit ‘nee’ gezegd tegen een rentree in Frankrijk. Olympique Lyon en Olympique Marseille zijn twee geweldige clubs. Maar het is mijn prioriteit om in de Premier League te blijven.” Giroud speelde tot dusverre 45 wedstrijden voor Chelsea en daarin scoorde hij 10 keer.

Bezig met laden …