voetbalzone

Chelsea-ster Luiz: 'Als jochie volgde ik PSV vanuit Brazilië op de voet'

Bart Kruyt12 dec 2013, 15:26
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2013, 15:26
Advertentie

Momenteel kan PSV de komst van David Luiz natuurlijk wel vergeten, maar in het verleden hadden de Eindhovenaren wel een poging kunnen wagen. De verdediger van Chelsea was als kleine jongen namelijk supporter van PSV, zo vertelt hij in Voetbal International. Dit dankzij zijn illustere landgenoten Romario en Ronaldo, die in het verleden furore maakten bij de club.

/

Als zeventienjarige jongen speelde Luiz als speler van Vitória eens in Eindhoven tegen PSV. "Dat maakte indruk op me, voetballen in het Philips Stadion", vertelt Luiz. "Als jochie volgde ik die club op de voet vanuit Brazilië. Je wilt niet weten hoeveel uren ik voor de tv heb gezeten om PSV te zien voetballen. Dankzij Ronaldo en Romário is PSV een grote naam in Brazilië."

Luiz werd naar Europa gehaald door Benfica, waar de vrolijke krullenbol tot januari 2011 bleef spelen. Vervolgens maakte hij de overstap naar Chelsea en met die club won hij al de Europa League en de Champions League. Het contract van de 33-voudig international op Stamford Bridge loopt nog tot medio 2016 door; Barcelona zou interesse in hem hebben.

Bezig met laden …