voetbalzone

Chelsea tast diep in de buidel en nadert akkoord met beoogde opvolger Havertz

Jonathan van Haaster17 jun 2023, 15:58
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2023, 15:58
Advertentie

Nicolas Jackson is zeer dicht bij een transfer naar Chelsea, zo verzekert transfermarktexpert Fabrizio Romano. Volgens de Italiaanse journalist zullen de Londenaren een dezer dagen een bod van 35 miljoen euro doen op de Senegalees. Dat bedrag is de vastgestelde afkoopsom in het tot medio 2026 doorlopende contract van Jackson bij Villarreal.

Een transfer naar Stamford Bridge lijkt een kwestie van tijd te zijn. Ondanks aanbiedingen van drie andere clubs heeft de aanvaller zijn zinnen gezet op een avontuur bij the Blues. Onder meer AC Milan zou interesse hebben getoond in de 21-jarige rechtspoot om zo het pensioen van Zlatan Ibrahimovic op te vangen. De Italianen vissen echter achter het net, daar verschillende media melden dat Jackson al een akkoord heeft bereikt met Chelsea. Villarreal is op de hoogte van het aanstaande bod van de Engelse topclub. Momenteel wordt er gepraat over de voorwaarden van de betaaltermijnen. Zodra dat in kannen en kruiken is volgt de planning van de medische tests van Jackson bij zijn aanstaande club.

Bij Chelsea moet Jackson de opvolger worden van Kai Havertz. De Duitser, die bij de club doorgaans opgesteld wordt als schaduwspits, lijkt een transfer naar Arsenal te gaan maken. Hoewel het openingsbod van the Gunners is afgewezen, wordt er verwacht dat de twee stadgenoten eruit gaan komen. De in Gambia geboren Jackson kwam in zijn carrière tot nu toe tot één interland voor Senegal. Op het afgelopen WK in Qatar maakte hij zijn debuut in de met 2-0 verloren groepswedstrijd tegen Nederland.

Jackson begon zijn carrière bij Casa Sports in Senegal, waarna Villarreal hem in de zomer van 2019 oppikte. Bij zijn Spaanse club begon hij bij de Onder 19, maar al snel werd hij overgeheveld naar Villarreal B. In het seizoen 2020/21 werd hij verhuurd aan CD Mirandés, dat toen uitkwam in LaLiga 2. Echt indruk maakte hij daar niet met een treffer en een assist in zeventien optredens. Na zijn terugkeer bij Villarreal kwam hij in het seizoen 2021/22 acht keer uit in LaLiga. Zijn échte doorbraak volgde de afgelopen jaargang. In 38 optredens voor el Submarino Amarillo kwam hij tot 13 goals en 5 assists.

Bezig met laden …