voetbalzone

Chelsea verhuurt aanvaller nog zes maanden: ‘Een belangrijke speler’

Daniel Cabot Kerkdijk31 dec 2014, 19:45
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2014, 19:45
Advertentie

Patrick Bamford speelt ook de komende maanden in het tenue van Middlesbrough. De nummer vier van de Championship maakt woensdagavond via de officiële kanalen bekend dat de huurperiode van de 21-jarige aanvaller van Chelsea met zes maanden wordt verlengd.

voetbalzone

Bamford maakte in augustus de tijdelijke overstap naar het Riverside Stadium en was tot dusver goed voor acht doelpunten in negentien wedstrijden. Vooral in de maanden november en december was hij op dreef: zeven duels, zes treffers. “Hij vindt het geweldig om hier te zijn en wij zijn ook blij met hem”, claimt manager Aitor Karanka, die van José Mourinho (zijn voormalige baas bij Real Madrid, red.) groen licht kreeg om de aanvaller langer te huren.

“Patrick is een zeer goede speler. Ik wilde hem al in de eerste maand dat ik hier was. Het is een belangrijke speler. Hij moet nog veel leren, maar hij denkt in teamverband en dat is belangrijk.” Bamford maakte in 2012 voor bijna twee miljoen euro de overstap van Nottingham Forest naar Chelsea, waar hij nog geen officiële minuten maakte. Eerder werd hij aan MK Dons en Derby County uitgeleend.

Bezig met laden …