voetbalzone

Chelsea veroordeelt ‘idioten’: ‘Die mensen horen niet thuis in het stadion’

Daniel Cabot Kerkdijk21 feb 2016, 20:24
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2016, 20:24
Advertentie
/

Chelsea wipte zondag Manchester City met 5-1 uit de FA Cup, maar de wedstrijd kan wel eens voor een nare nasmaak zorgen in Londen. Supporters van de thuisclub bekogelden verschillende spelers van City na het doelpunt van David Faupala met munten en de Engelse voetbalbond heeft al laten weten dat het een onderzoek zal instellen naar het incident.

Chelsea is in ieder geval van plan hard in te grijpen: “We veroordelen dit idiote en gevaarlijke verdrag en als we de daders kunnen identificeren zullen we ze van Stamford Bridge verbannen”, vertelde woordvoerder Steve Atkins na de wedstrijd aan verschillende Britse media. “Het is ook nog eens een strafbaar feit en we zullen de politie steunen bij een vervolging als we weten wie de daders zijn.”

Guus Hiddink zag het tafereel vanuit de dug-out en had meteen door wat er gebeurde: “Ik zag het ja, ik kan makkelijk zeggen dat ik het niet doorhad, maar ik zag het en ik wil niet doen of er niets gebeurd is. Er werden munten gegooid naar de juichende Manchester City spelers en we veroordelen dat. Ik denk dat Chelsea gaat reageren, dat soort mensen hoort niet thuis in het stadion.”

Bezig met laden …