voetbalzone

Chelsea verplettert Wolves, Man City kan al prijs vergeten

Thijs Post25 sep 2012, 23:16
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2012, 23:16
Advertentie

Het tweede bekertoernooi van Engeland staat in de volksmond bekend als de League Cup, maar heette vanaf 2003 om sponsortechnische redenen Carling Cup. De komende vier seizoenen moeten we spreken van de Capital One Cup en in het kader van dat toernooi haalde Chelsea dinsdagavond hard uit tegen Wolverhampton Wanderers. De degradant kreeg een flink pak slaag van the Blues: 6-0. Manchester City werd uitgeschakeld door Aston Villa: na verlenging was de ploeg van Ron Vlaar en Karim El Ahmadi met 2-4 te sterk. Swansea City (met Dwight Tiendalli maar zonder Michel Vorm) kwam erg goed weg tegen Crawley Town, terwijl John Heitinga met Everton door Leeds United uit het toernooi werd gegooid.

/

Chelsea - Wolverhampton Wanderers 6-0
Voor Chelsea had de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers in het tweede bekertoernooi van Engeland niet beter kunnen beginnen. Al na een dik kwartier leidde de ploeg van manager Roberto Di Matteo met 3-0. Na vier minuten vond Gary Cahill met een kopbal het net na een corner van Juan Mata, een fout van de Nederlandse keeper Dorus de Vries zorgde ervoor dat Ryan Bertrand de tweede kon binnenprikken en Mata zorgde na een één-tweetje met Fernando Torres voor de derde. The Wolves hielden de schade tot de pauze beperkt en kregen zelfs bijna een doelpunt via Slawomir Peszko, ware het niet dat hij een dot van een kans miste door voor open doel in het zijnet te schieten.

Na de onderbreking was het woord weer aan Chelsea. Even na de pauze mocht Oriol Romeu van zijn ploeggenoten aanleggen van elf meter. De Spaanse middenvelder vierde zijn 21e verjaardag en pakte het cadeautje gretig uit: 4-0. De volgende kwam van Torres, die al de hele avond op zoek was naar zijn treffer. Die kreeg hij na een corner van Mata: de spits kwam goed bij de eerste paal en knikte fraai binnen. Nadat Victor Moses zijn eerste doelpunt in het shirt van Chelsea maakte (6-0) had Torres er zeven van moeten maken, maar van dichtbij schoot hij tegen De Vries aan.

/

Manchester City - Aston Villa 2-4 n.v.
Aston Villa trad in het Etihad Stadium aan in een van de sterkste formaties, maar Manchester City-coach Roberto Mancini greep het duel aan om gevestigde namen te mengen met manschappen uit de jeugdacademie. Zo speelden Mario Balotelli en Carlos Tévez aan de zijde van spelers als Denis Suárez en Abdul Razak, maar het waren toch echt de grote namen die het moesten doen voor the Citizens. Balotelli opende de score na een klein halfuur: de Italiaan had een goede aanname in huis na een pass van James Milner en verschalkte Aston Villa-keeper Brad Guzan met een laag schot. Even na de onderbreking kwamen the Villans, met Vlaar en El Ahmadi in de basisopstelling, terug in de wedstrijd.

Een voorzet van Andreas Weimann werd door City-sluitpost Costel Pantilimon weggebokst, maar de keeper kwam niet verder dan Gareth Barry. Via het lichaam van de controlerende middenvelder verdween de bal tegen de touwen. Met een fantastische vrije trap stelde Aleksandar Kolarov al snel orde op zaken (2-1). Daar zou het echter niet bij blijven, want na goed werk van Christian Benteke was het Gabriel Agbonlahor die voor een verlenging zorgde. Daarin was Agbonlahor opnieuw belangrijk: zijn harde schot kon niet klemvast gepakt worden door Pantilimon, zodat Charles N’Zogbia van dichtbij kon binnenwerken. Met een schot dat flink van richting werd veranderd besloot Agbonlahor zijn topavond met de 2-4.

/

Crawley Town - Swansea City 2-3
Crawley Town is de huidige nummer acht van de League One, het derde niveau van Engeland, en mede daarom zal Swansea City-manager Michael Laudrup een aantal van zijn sterspelers rust gegeven hebben. Zo hoefde Vorm niet op te draven, maar dat kwam Laudrup nog bijna duur te staan. Nadat Premier League-sensatie Michu de score had geopend voor Swansea, draaide Crawley de score via Josh Simpson en Hope Apkan brutaal om (2-1). Bij de gelijkmaker van Swansea die volgde was er een belangrijke rol weggelegd voor Tiendalli, die in de basis begon: de verdediger stelde Danny Graham met een voorzet in staat om met zijn hoofd te scoren. Diep in blessuretijd zorgde Garry Monk ervoor dat de Premier League-club toch nog doorbekerde.

/

Leeds United - Everton 2-1
Bij Everton, opgericht in 1878, stond er vanaf de jaren rond 1890 altijd wel een Engelsman binnen de lijnen. Dinsdag was dat in het League Cup-duel met Leeds United niet het geval; manager David Moyes posteerde elf buitenlanders (onder wie Heitinga) op het veld. Veel goeds deed dat Everton niet, want al na vier minuten opende Aidan White de score met een fraai gekruld schot. Everton-middenvelder Steven Naismith speelde vervolgens een hoofdrol door een bal van de lijn te halen en aan de andere kant een flinke kans te missen en toen de Schotse middenvelder al gewisseld was kwam Leeds op 2-0: Rodolph Austin tikte van dichtbij binnen. Met een kopbal zorgde Sylvain Distin nog wel voor de aansluiting, maar mede omdat Everton tot tweemaal toe een strafschop werd onthouden kwam de ploeg niet verder dan dat.

Bezig met laden …